Klart: Laurent Blanc blir ny tränare i PSG

FOTBOLL

Samtidigt: Carlo Ancelotti går till Real Madrid

1 av 14

Carlo Ancelotti har varit på väg bort och den senaste veckan har alla rykten om eventuell ersättare handlat om Laurent Blanc, 47.

I dag bekräftar PSG att den franske tränaren, och tidigare stjärnspelaren, tar över som tränare i den franska huvudstaden.

"PSG:s uppdrag till Laurent Blanc är att fortsätta den redan påbörjade vandringen mot toppen av Europa", skriver klubben på sin hemsida.

PSG skriver ett tvåårskontrakt med Laurent Blanc, som närmast kommer från jobbet som förbundskapten för det franska landslaget – ett jobb han lämnade efter EM 2012.

"Paris Saint-Germain är nöjda över att kunna meddela att Laurent Blanc anländer som ny tränare över de två kommande åren. Han kommer att träna laget när träningen återupptas den 1 juli", skriver PSG på sin hemsida.

Vunnit Ligue 1 som tränare

Med Blanc får PSG en tränare som har erfarenhet av Ligue 1 som både spelare och tränare. Mellan åren 2007 och 2010 tränade han Bourdeaux. Första säsongen fick han priset för årets tränare efter en andraplats och andra säsongen i klubben vann han samma liga.

Som spelare vann Blanc VM-guld 1998 och EM-guld 2000. Han spelade för Marseille, Montpellier, Barcelona, Manchester United och Milan på klubblagsnivå.

Carlo Ancelotti, som tränat PSG de senaste en och en halv säsongerna presenterades samtidigt som ny tränare för Real Madrid. Under Ancelotti slutade PSG den gångna säsongen som ligasegrare i Frankrike och i Champions League åkte man ut i kvartsfinalen mot Barcelona efter en jämn drabbning.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga