Kalmar-lånet gör succé i Halmstad

FOTBOLL

Två frisparksmål från Fagercrantz när HBK tog kliv närmare allsvenskan

Foto: Kristoffer Fagercrantz gör 1-0 på en mäktig frispark.

Kristoffer Fagercrantz gör stor succé i Halmstad. Mittfältaren gjorde två frisparksmål när HBK besegrade Brage med 4-0 och gick upp på allsvensk plats i superettan.

Kristoffer Fagercrantz var framgångsrik i superettan under flera år i Falkenberg och Jönköpings Södra. Det resulterade i ett fyraårskontrakt med allsvenska Kalmar FF inför säsongen 2011. Men succén uteblev och i början av augusti lånades Fagercrantz ut till Halmstad i superettan. Den 25-årige mittfältaren gjorde mål direkt i debuten och i fredagens match hemma mot Brage gjorde Fagercrantz 1-0 och 2-0 på frispark.

Det första ett stenhårt skott i krysset.

”Gjort rätt många sådana”

– Den sitter bra, jag fick en bra träff. Jag gjorde rätt många sådana mål när jag spelade i Södra (Jönköping), säger Fagercrantz till TV4 Sport.

HBK-tränaren Jens Gustafsson håller med:

– Det var ett väldigt snyggt mål, men jag är inte förvånad. Jag brukar få dra honom av träningen när han nöter, det är väl så att träning ger färdighet.

2-0-målet var något mer turligt, Fagercrantz frispark styrdes i mål via en medspelare i muren.

Brage stod upp bra i början av matchen, men tappade allt efter att Halmstad gjorde mål. Kristinn Steindorsson gjorde 3-0 och Antonio Rojas fastställde slutresultatet till 4-0 på straff.

I och med segern passerar Halmstad Brommapojkarna upp på andra plats i tabellen. BP, som ligger två poäng bakom, har en match mindre spelad och möter Umeå borta på måndag.

ARTIKELN HANDLAR OM