”Vi åker ur på grund av en dålig manager”

avJonathan Ekeliw

Publicerad:
Uppdaterad:

Stenhård attack mot Åkeby efter degraderingen

Foto: Roger Risholt totalsågar Sören Åkeby.

Sundsvall föll i kvalet mot Halmstad och åker ur allsvenskan efter bara en säsong.

”På grund av en dålig manager”, enligt mittfältaren Roger Risholt – som totalsågar Sören Åkeby.

– Om vi så skulle spela i Champions League och han är tränare blir jag inte kvar, säger Risholt till Sundsvalls Tidning.

Efter en katastrofal höstsäsong – där Sundsvall inte tog en enda trepoängare på de elva sista matcherna – tvingades nykomlingen från Medelpad till kval för att förnya det allsvenska kontraktet.

Men det gick inte vägen.

Halmstad vann med hela 3–0 på Örjans Vall, och trots Sundsvallsseger i returen på Norrporten Arena (4–3) var Sören Åkebys mannar aldrig riktigt nära att komma ikapp.

Nu får just tränare Åkeby, 60, sylvass kritik av norrmannen Roger Risholt, 33, som spelade från start i det första kvalmötet men petades och fick sitta på bänken i det andra.

– Vi åker ur på grund av en dålig manager, säger han till Sundsvalls tidning.

– De andra lagen har ju läst oss och vi har inte kommit upp med några förnuftiga motattacker på det. Samtidigt har det varit många konstiga byten i laget också.

”Handlar inte bara om mig”

Mittfältaren, som värvades från Fredrikstad inför säsongen, tycker att Åkeby har varit alldeles för inkonsekvent i sin coachning – och är besviken över sin egen speltid.

– Flera gånger gör jag bra matcher men nästa får jag inte spela igen. Och det handlar inte bara om mig. Det har varit så; ena matchen spelar du 90 minuter, sedan är du inte med nästa match. Då har flera spelare i startelvan bytts ut, säger Risholt.

– Spelar du konsekvent med unga spelare är det jobbigt, alltså. Rutin är underskattat.

Kontraktet med Sundsvall var bara ettårigt, och från Roger Risholts sida är det uteslutet med en förlängning.

– Om vi så skulle spela i Champions League och han är tränare blir jag inte kvar, säger han och får frågan om han tror att Åkeby kan föra upp klubben till allsvenskan igen.

– Ingen aning, ingen aning. Jag tycker bara att han har ett bra spelarmaterial, som han har ödelagt.

Sören Åkeby vill inte bemöta kritiken.

– I dag är vi alla besvikna och det här är fel läge att diskutera det. Men hans kontrakt går ut och han får väl gå i så fall, säger tränaren till Sundsvalls Tidning.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM