Okore somnade under läkarundersökningen

FOTBOLL

Klar i 40-miljonersaffär – redan kändis i England

Jore Okore gick från en månadslön på 58 000 kronor till en dryg miljon genom flytten till Aston Villa.

Redan nu har dessutom 20-åringen skapat stora rubriker i England.

Genom att somna när den medicinska undersökningen inför affären genomfördes.

Jores Okore genomförde i dagarna sin övergång från FC Nordsjälland till Premier League-klubben Aston Villa. En drömaffär både för den danska klubben och den 20-årige mittbacken.

Nordsjälland får 42 miljoner kronor för sin danske landslagsman som i sin tur lyfter sin månadslön från 58 000 kronor till en dryg miljon kronor. Därför blev nog företrädarna för Aston Villa något förvånade när de sista detaljerna av affären skulle genomföras, allt fångat av ett filmteam som jobbar med en dokumentär kring 20-åringen, och Okero somnade.

Vaknade efter en timme

Men med tanke på den omfattande processen borde kanske dansken ändå vara förlåten.

– Jag ville bara få magnetröntgen-undersökningen klar snabbt men oj vad fel jag hade. Jag fick lägga mig under scannern och de inledde en tvåtimmars-undersökning. Jag var tvungen att vara helt tyst. Jag lyssnade på radio och funderade på hur allt skulle bli. Hur mitt nya liv i Birmingham kommer bli. Kommer jag börja tala engelska med brittisk accent, frågade sig dansken för The Telegraph.

– Men jag somnade efter en halvtimme och vaknade en timme senare. Jag tänkte bara för mig själv att ”helvete, det här tar en evighet”. Jag började bli nervös men som tur var så gick allt bra.

Klart är att engelsmännen redan fått lära sig Jore Okores namn då hans tupplur nu uppmärksammas i mer eller mindre alla stora engelska tidningar.

ARTIKELN HANDLAR OM