Zlatan Ibrahimovic

Zlatan avbildad som vaxdocka

Av: 

Johanna Frändén

FOTBOLL

PARIS. Han har redan gett upphov till ett franskt ord och en populär marionettdocka på tv.

I går var det dags för Zlatan Ibrahimovic att förevigas på Paris vaxmuseum.

– Nästa steg blir kanske att byta ut Eiffeltornet och ställa den här där, säger PSG:s anfallsstjärna om sin nye dubbelgångare.

Bland vaxkopior av Michael Jackson, sångaren Charles Aznavour och franske basketspelare Tony Parker skulle den förste svensken någonsin göra entré i Grévin-museet, Frankrikes motsvarighet till Madame Tussaud, i går kväll. Och lokalen var full till bristningsgränsen.

Zlatans boss på plats

Gamla lagkamraten Olivier Dacourt, PSG:s president Nasser al-Khelaïfi och Sveriges ambassadör Veronika Wand-Danielsson var några av de specialinbjudna när Zlatan Ibrahimovic avtäckte Zlatan Ibrahimovic.

– Jag är jätteglad över att vara här bland en massa duktiga idrottsmän, men också stora skådespelare och politiker… Att ha en docka på det här museet är fantastiskt, det gör mig stolt. Alla får inte den chansen, det betyder att jag gjort något bra, säger Zlatan.

Vad var första reaktionen när du såg dockan?

– Först blir man lite förvånad när man ser sin dubbelgångare. Men jag var förberedd, vi har jobbat på den länge. Förhoppningsvis kommer folk komma hit och titta på den. Kan man inte komma till Parc des Princes och se originalet kan man alltid se kopian på museet, säger Ibrahimovic till Sportbladet.

Varit med i produktionen

Vaxskulptören Eric Saint-Chaffray har skapat ett hundratal dockor hittills och arbetet med Zlatans började i början av förra året. Under sittningar där längd, vikt och proportioner i ansiktet lästs av har Ibrahimovic själv varit högst delaktig i processen.

– Jag tycker att de har gjort ett otroligt jobb med dockan, resultatet är väldigt bra, säger PSG-svensken som säger att han börjar förstå varför vissa motståndare fruktar honom.

– Nu förstår jag! Förut gjorde jag inte det. Att vara svensk och få en dubbelgångare här i Frankrike…det är mer än perfekt. Jag tycker det är riktigt coolt. Normalt sett händer sånt här när man dör, men jag lever och håller fortfarande på. Det är fantastiskt.

Blivit en del av Frankrike

Zlatan Ibrahimovic har redan trängt långt in i fransmännens medvetande med verbet ”zlataner”, att dominera eller ”äga” någon, samtidigt som han snabbt fick en marionettdocka i den populära satirshowen ”Les Guignols de l’info” på franska Canal Plus.

– Här är jag ju inblandad i jobbet, så jag föredrar den här dockan, säger Zlatan till Sportbladet.

– Nu kan jag lämna Paris och låta den här killen vara kvar!

Vad är då nästa steg för den svenske fotbollsstjärnan som tagit Frankrike med storm?

– Det blir kanske att byta ut Eiffeltornet och ställa min docka där, haha. Är det för mycket begärt, säger Zlatan Ibrahimovic.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic

PSG, Paris Saint-Germain FC

Ligue 1