Fotboll

Bekräftat: Tyresö försatt i konkurs

FOTBOLL

Två veckor efter beskedet om att Tyresö FF AB inte skulle få förlängd rekonstruktion har bolaget nu försatts i konkurs av Nacka Tingsrätt.

Det bekräftar Tyresös ordförande Hans Lindberg för Radiosporten.

– Det känns ganska skönt. Jag tror många känner så, säger Tyresös klubbdirektör Jimi Thörnberg till fotbollskanalen.se.

Det var i mars som det kom fram att bolaget som ägde det damallsvenska laget hade miljonskulder och var nära konkurs. Man fick igenom en rekonstruktion och laget nådde i maj finalen i Champions League.

Men sen lämnade stjärna efter stjärna det sjunkande skeppet. Laget drog sig ur damallsvenskan och den 10 juni kom beskedet att rekonstruktionen inte förlängdes. Det som återstod då var att någon eller några skulle begära klubben i konkurs vilket nu har skett.

– Vi vet inte riktigt hur det kommer att slå mot föreningen. Nu när konkursförvaltaren går in och börjar rota i alla siffror kommer det att komma fram hur det verkligen ser ut. Vi har fått lite info här och där, men har inte hela bilden klar för oss. Nu får vi se om det är något som ska till Tyresö FF eller om allt hamnar hos Tyresö Fotboll AB. Det vet vi inte, säger Thörnberg.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!