De rasar mot spelschemat

FOTBOLL

Längsta resan precis innan CL-kvalet: ”Sinnessjukt”

1 av 2 | Foto: Nollade Simon Kroon och Agon Mehmeti deppar efter en missad målchans. Serieledande MFF fick bara 0–0 i Gävle. Kanske fanns tankarna på annat håll.

GÄVLE. Malmö fick nöja sig med 0–0 borta mot Gefle – tre dagar före Champions League-kvalet mot Salzburg.

Då attackerade MFF- tränaren Åge Hareide det allsvenska spelschemat. Och fick medhåll av sina spelare:

– Det är helt sinnessjukt, säger Agon Mehmeti.

På tisdag ställs Malmö FF mot Salzburg i Österrike.

Bara tre dagar före det viktiga mötet i den sista kvalomgången till Champions League var det bortamatch mot Gefle, Malmös längsta bortaresa i allsvenskan.

Gräsliga problem

Dessutom avgjordes matchen på Strömvallens slitna konstgräs. I Salzburg är det naturgräs som gäller.

– Underlaget är inte den bästa matchningen för oss som ska på gräs. Det är helt klart besvärligt. Nu kom vi från matchen utan skador och det var vad vi var mest rädd för, säger Hareide, som valde åtta nya startspelare jämfört med senaste matchen mot Örebro.

Åge Hareide är allt annat än nöjd med hur spelschemat har sett ut den senaste tiden.

– När svenska lag ska representera Sverige i Europa måste vi försöka göra det optimalt. Det handlar om restid och att spela hemma inför viktiga matcher. Vi kan inte göra något åt det nu, men på sikt måste det bli bättre.

”Alla vet CL-datumen”

De regerande mästarna har spelat flitigt den senaste tiden.

– Datumen (för kvalen till CL) ligger där oavsett och alla vet när det ska spelas. Därför kunde omgången planerats mycket bättre. Vi hade dessutom Örebro mitt i veckan, en extra belastning för lag som är ute i Europa och spelar. Vi har spelat helger och mitt i veckan hela tiden känns det som, säger Hareide.

Och han får medhåll av sina spelare:

– Det är ett helt sinnessjukt schema. Det sa jag direkt jag kom till MFF och såg det. Hur kan man lägga upp ett sånt schema? Alla skriker efter att få ut ett lag i Champions League. Och när vi väl får chansen lägger de ett sinnessjukt schema med match på match och vår längsta bortamatch tre dagar innan, säger Agon Mehmeti.