Skyller cirkusen på stjärnans mamma

FOTBOLL

Blanc öppnar för två stora affärer

1 av 2
Di Maria från Real till PSG...?

PSG:s manager Laurent Blanc bekräftar att klubben jagar Real Madrids Ángel di María.

Samtidigt pekar fransmannen ut Adrien Rabiots mamma som anledningen till att 19-åringen nu kan lämna Paris Saint-Germain för Arsenal.

– Jag tror att hans entourage försöker utnyttja kontraktssituationen, säger Blanc.

Paris Saint-Germain fortsätter sitt intensiva arbete på transfermarknaden. Klubben har länge jagat Ángel di María och bör uppmuntras av att 26-åringen själv nu bett Real Madrid om att få lämna.

– Det finns många klubbar som är ute efter di María. Det är en svår situation och vi är inte fria att göra som vi vill, säger Blanc.

”Är inte intresserad”

Än tuffare för PSG är situationen med Adrien Rabiot. Den 19-årige talangen har länge setts som en viktig del av klubbens framtid men har bara ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt.

– Rabiot har fått ett väldigt bra erbjudande från PSG men är uppenbarligen inte intresserad. Det är tråkigt. Jag vill ha honom kvar i Paris men det är inte mitt beslut.

”Möjligt att han lämnar”

Mittfältaren har en längre tid ryktats vara på väg bort till klubbar som Juventus, Roma eller Inter. Enligt Sky Sports ska förhandlingar också ha inletts med engelska Arsenal.

– Det är möjligt att han lämnar men jag kan inte uttala mig om var han skulle gå, säger Blanc.

Managern pekar samtidigt ut Rabiots rådgivare som bovarna i dramat. Extra känsligt då den 19-årige fransmannen företräds av sin mamma Veronique Rabiot.

– Jag tror att hans entourage försöker utnyttja kontraktssituationen, säger Blanc.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1