”Visar hur respektlös Guardiola var mot mig”

FOTBOLL

Mandzukic till attack mot Bayern-tränaren

Atletico Madrid-anfallaren Mario Mandzukic är allt annat än nöjd med hur han tvingades lämna Bayern München.

– Guardiola ville inte att jag skulle vinna skytteligan, så han bänkade mig i slutet av säsongen, säger kroaten till Sportske Novosti.

Han har lämnat Bayern München bakom sig och gör nu i stället mål för spanska mästarklubben Atletico Madrid. Sex stycken har det blivit hittills, varav ett mot Malmö FF förra veckan.

I den tyska klubben spelade han en nyckelroll under tränaren Jupp Heynckes när Bayern vann trippeln säsongen 2012/13. Men när Pep Guardiola anlände förra säsongen blev situationen annorlunda.

Den kroatiska anfallaren fick acceptera en hel del tid på bänken och när Dortmund-anfallaren Robert Lewandowski anlände i juni var Mandzukics tid i klubben över.

”Blev besviken”

I en intervju med kroatiska Sportske Novosti går han nu till attack mot den spanske tränaren.

– Jag blev besviken på Guardiola. Han behandlade mig inte med respekt. Han lät mig inte bli skytteligavinnare i Bundesliga. Allting var bättre med Jupp Heynckes, och det är inte bara jag som tycker det, säger Mandzukic enligt Goal.

Kroaten är inte den första anfallaren att falla i onåd hos Guardiola. Både Samuel Eto'o och Zlatan Ibrahimovic har tidigare varit kritiska till spanjoren över hur de känt att de felbehandlats.

Mandzukic känner likadant.

– Jag förtjänade inte att bli behandlad på det där sättet efter allt jag gett för Bayern. Jag kände hur allt förändrades när han kom in. Jag insåg att det inte fanns någon framtid för mig i klubben så jag fick välja en ny klubb.

Hyller Heynckes

Kroaten minns en specifik händelse.

– Guardiola beslöt sig för att inte spela mig i cupfinalen. Och han ville inte att jag skulle vinna skytteligan, så han bänkade mig i slutet av säsongen. Skytteligatiteln är egentligen inte viktig för mig men det visar på hur respektlös han var mot mig. För mig var allt två gånger bättre under Heynckes, säger anfallaren enligt Goal.

Mandzukic och hans Atletico Madrid reser till Malmö för bortamatch när Champions League-gruppen vänder nästa vecka.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga