Norling pressad: "Förstår varför..."

FOTBOLL

Nytt chocktapp på stopptid

Foto: Krister Hansson
Rikard Norling

Han siktade på guld – men Rikard Norlings Brann är fast förankrat i botten.

Efter gårdagens kollaps på stopptid pressades fjolårets allsvenske guldtränare med frågor om att få sparken.

– Jag förstår varför frågan kommer, men det är inte upp till mig, säger Norling till Bergensavisen.

Han lämnade Malmö FF efter det allsvenska guldet i fjol för att direkt sikta mot ett guld med norska Brann.

Norling skrev på ett kontakt med Bergen-klubben som sträckte sig över säsongen 2016 och uppgavs få en lön på 250 000 kronor i månaden.

Och på upptaktsträffen inför starten av Tippeligaen tippade Rikard Norling, 43, sitt eget lag som guldvinnare. Men guldambitionerna kom på ordentlig skam direkt – och inför bortamötet med Lilleström i går var Brann nästjumbo.

Gav 16-åring chansen

Norling gjorde tre förändringar i startelvan och gav en 16-åring chansen från start, men trots att Brann vände ett 2–0-underläge till en 3–2-ledning borta mot Lilleström så lyckades man tappa till en ny förlust på stopptid.

Efter att Brann åkt på en utvisning i 85:e matchminuten lyckades inhopparen Fred Friday sätta 3–3 i 91:a minuten innan Petter Vaagan Moen slutförde den makalösa vändningen när han satte 4–3 för hemmalaget bara minuten därpå.

12 förluster – på 18 omgångar

Förlusten, som innebär att Brann ligger kvar som nästjumbo med fem poäng upp till säker mark, var en av Norlings tyngsta i tränarkarriären.

– Den här var tuff, det måste jag erkänna. Vi måste bara konstatera att det gick som det gick, säger den besvikne tränaren till norska Bergensavisen.

Och med tanke på gulddrömmarna, bottenplaceringen och den 12:e förlusten på 18 omgångar så kom förstås frågan om fjolårets allsvenska guldtränares avgång.

– Jag förstår varför frågan kommer, men det ligger inte i mina händer, säger Rikard Norling.