Zlatan och Suarez – men väljer en annan

FOTBOLL

Kennedy om bästa lagkamraten, Suarez dramatiska förändring och svaret på frågan alla verkar ställa sig

Foto: Kennedy Bakircioglü

Han har spelat med Luis Suarez och Zlatan Ibrahimovic – men Kennedy Bakircioglü pekar ut en annan som den bäste.

Det avslöjar 34-åringen i landslagspodden ”Heja Sverige” där han också svarar på frågan många märkligt nog ändå fastnar vid.

– Människor borde fokusera sig på något annat än min frisyr, säger mittfältaren.

Kennedy Bakircioglü är gäst i senaste avsnittet av Svenska fotbollförbundets podcast ”Heja Sverige”. Där berättar 34-åringen bland annat om proffslivet, uteblivna löner och landslagschansen som aldrig kom.

”Suarez hade problem”

Trots att det ”bara” blivit 14 landskamper har 34-åringen fått uppleva mycket annat. För det är inte alla som kan skriva upp Luis Suarez och Zlatan Ibrahimovic som tidigare lagkamrater.

– Suarez är en väldigt speciell kille. Vi har spelat ihop många år (i Ajax) och jag vet att han hade problem ibland på vissa träningar då han från ingenstans hamnade i konflikt med spelare. Det kunde vara målvakten och allt möjligt. Då tyckte man att ”vad är det med Suarez, varför beter han sig på det sättet?”. Han är väldigt lättretad. Du kan få honom att gå igång. Men nu känner jag han fått en läxa sedan han kom till Barça. De kanske har skrivit i avtalet att biter du någon annan åker du direkt. Du ser hur försiktig han är. Han är jätteförsiktig. Förut var det stöddiga och kaxiga Suarez men nu ser du hur han landat lite efter att han kommit till Barça. Messi är ju där så han måste landa.

Bakircioglü ser samtidigt likheter mellan Suarez och Zlatan.

– Zlatan är lite så i landslaget också om det inte gått bra. Det går att prata med Zlatan, vi är kompisar och vänner, men i dag kanske han inte har en bra dag och då ska man ta det lite lugnt. Alla har sitt sätt att känna besvikelse och vara missnöjd. Jag kan vara helt galen själv och bli helt svart när jag kommer in i omklädningsrummet.

Bästa lagkamraten: Sneijder

När Kennedy tillfrågas om den bäste spelare han spelat med tvekar han tillfälligt vid Zlatan innan han, på order från programledaren Soran Ismail, väljer en annan. Men inte Suarez.

– Då måste jag säga Wesley Sneijder. Det är en riktigt bra fotbollsspelare. Sådan klasspelare.

Men trots en briljant karriär sida vid sida med några av sin generations bästa spelare så är det allt som oftast ett annat ämne som kommer upp när Kennedy Bakircioglüs namn nämns. Hans frisyr.

– Det är ingenting jag sitter och tänker på egentligen. Min frisyr är som den är och jag bryr mig inte så mycket om vad alla tycker och tänker om den.

– Jag har haft den hela tiden även om jag tappat hår. Det är ingenting jag lägger min energi på att folk ska tycka något om min frisyr. Är det så att folket har så stora problem med att tänka på min frisyr borde de här människorna fokusera sig på något annat. Jag är jag och ”that's it”. Jag är Kennedy och så här är jag.