Real Madrid stänger av sina supportrar

Av: Nemrud Kurt

Publicerad:

Luis Enrique: ”Bara 17?”

Supportrarna kallade Messi efterbliven och skrek ”jävla Katalonien”.

Nu agerar Real Madrid – och stänger av 17 av dem, uppger Marca.

– Alla åtgärder som vidtas emot våld inom fotbollen är välkomna, säger Barcelonas tränare Luis Enrique enligt Goal.

I lördags slog Real Madrid ett chanslöst Celta Vigo med 3-0 efter ännu ett hat-trick av Cristiano Ronaldo. På läktarplats var det dock inte lika mycket frid och fröjd för de helvita.

En klick supportrar skanderade nidramsor riktade mot Barcelona. Bland annat skrek man att Lionel Messi är ”efterbliven” och ”jävla Katalonien”.

Real Madrid bestämde sig för att agera. Klubben identifierade nyckelfigurerna bakom ramsorna – och stänger nu av hela 17 supportrar, uppger Marca. De får sannolikt sina säsongskort indragna.

"Är en utopi"

Barcelonas tränare Luis Enrique log när han kommenterade nyheten:

– Bara 17?

Sedan tog han till orda på ett allvarligare sätt.

– Även om det är en utopi att tro att vi kan sätta stopp för nidramsor rivaler emellan så är det här ett beslut som jag står bakom. Alla åtgärder som vidtas emot våld inom fotbollen är välkomna.

– Men i och för sig, om vi slänger ut varje person som förolämpar folk på en fotbollsmatch kommer vi att stå där ensamma, till och med utan våra egna spelare.

Sjöng om Atletico Madrid

Real Madrid rapporterade händelsen till ligaföreningen för de två högsta professionella fotbollsligorna i Spanien, LFP. Denna kommer i sin tur att rapportera till kommissionen som arbetar mot våld.

Med start den 15 december kommer LFP att agera ännu hårdare mot supportrar som missköter sig, bland annat genom att stänga hela sektioner.

Även i mötet mellan Rayo Vallecano och Sevilla hördes nedsättande ramsor mot LFP-presidenten Javier Tebas samt mot Atletico Madrid.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN