Prislappen för Blåvitt: 3 milj

avPatrik Brenning, Markus Wulcan

IFK Göteborg presenterar sin julklapp till fansen

Här är IFK Göteborgs julklapp till fansen.

Klubben bekräftar nu att Sebastian Eriksson lånas in från italienska Cagliari fram till sommaren.

Enligt Sportbladets uppgifter kostar det sedan IFK tre miljoner kronor att köpa loss Eriksson.

Foto: TT
Sebastian Eriksson

Sebastian Eriksson seniordebuterade i IFK Göteborg 2007 och spelade fram till 2011 81 matcher för klubben. Efter ett misslyckat utlandsäventyr i Cagliari återvänder nu 25-åringen.

”Önskat en längre tid”

– Det här är vad jag önskat en längre tid. Känslan av att åter få dra på mig den blåvita tröjan, att få möta publiken på Gamla Ullevi, att få bidra till att IFK Göteborg vinner titlar, det är vad jag vill med mitt fotbollsliv nu, säger Eriksson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag hade en dröm om att få spela i Italien. Med mina skador har det varit tuffa år, men jag har ändå gjort det. Nu är det dock dags att komma hem igen. Det har jag haft i bakhuvudet ända sedan jag tackades av förra gången.

IFK Göteborg lånar in Eriksson med option på en permanent övergång till sommaren. En option som enligt Sportbladets uppgifter är skriven till tre miljoner kronor.

I och med klubbytet hoppas svensken nu också snart vara över sitt skadehelvete med två korsbandsskador.

Dubbla korsbandsskador

– Jag har kört med boll sedan drygt en månad tillbaka och kommer delvis att kunna köra med laget redan då IFK drar igång efter jul- och nyår. Till seriestart är jag definitivt 100-procentig och i matchform.

Trots skadehistoriken är IFK:s sportchef Mats Gren mycket nöjd med värvningen.

– En hemvändare med starka sympatier för IFK Göteborg och med en otroligt stor potential. Så sent som i juni och innan den senaste skadan var Sebastian landslagsman, det säger väl allt. Vi får en spelare med ett otroligt driv och med en stor vinnarskalle, säger Gren.

ARTIKELN HANDLAR OM