Klas Ingesson död

Sa farväl till sina närmaste via sms

Av: 

Patrik Syk

Andreas Käck

Nemrud Kurt

FOTBOLL

”Han skrev att han var oerhört tacksam”

Klas Ingesson förlorade kampen mot cancern.

Via sms sa han farväl till sina gamla lagkamrater.

– Det kändes som ett avsked, säger Tommy Svensson, tränaren för VM 94-laget.

Foto: BILDBYRÅN

För drygt två veckor sedan meddelade Klas Ingesson att han lämnar sin tränarpost i Elfsborg. Han angav hälsoskäl som orsak men sanningen var att han hade fått tillbaka blodcancern, myelom, på allvar – något bara de allra närmaste i hans umgängeskrets kände till.

Under den senaste veckan har Lasse Eriksson, Tomas Brolin och Kennet Andersson hälsat på honom, och flera andra VM 94-hjältar har haft kontakt med Ingesson via sms.

”Skrev att han var tacksam”

Det förstod att slutet var nära.

– Jag fick ett väldigt långt och fint sms i slutet av förra veckan som gjorde mig väldigt rörd. Han skrev att han var oerhört tacksam och glad över att han fick vara spelare under mig och berättade att han hade lärt sig mycket som han sedan kunde ta med sig in i sin roll i Elfsborg. Sedan skrev han om familjen och så. Det kändes som ett avskedsbrev, berättar Tommy Svensson, förbundskapten för VM-laget 94.

Förre stormålvakten Thomas Ravelli blev bedrövad när han fick reda på att Ingessons cancer kommit tillbaka igen.

– Jag är ju ute och föreläser mycket och träffar folk, och då var det någon som berättade för mig att han var dålig. Jag trodde inte på det, så jag sms:ade honom.

Svarade han?

– Ja, han skrev: ”Det blev tyvärr inte som jag ville, känns lite surt. Vi hade något bra på gång och att sen inte kunna genomföra det… Men så är det i alla fall. Det känns inte bra. Vi hörs, hälsa familjen.”

”Var väldigt goda vänner”

Även Kennet Andersson berättar om det känslosamma farvälet till sin nära vän. Duon lärde känna varandra i IFK Göteborg, tidigt 90-tal, och spelade sedan tillsammans i Mechelen, Bari, Bologna och i landslaget.

– Vi var verkligen väldigt, väldigt goda vänner från allra första början. Vi spelade inte bara i samma lag utan vi var väldigt tajta. Genom åren har vi haft kontakt bara ett par gånger per år, vi hördes av och behövde inte säga så mycket utan förstod direkt var vi stod. Under de senaste åren har kontakten ökat, och framförallt nu de senaste veckorna. Vi pratade aldrig om fotbollen utan om livet och vänskapen, säger Andersson.

Klas Ingesson avled natten till i dag. Han somnade in i sitt hem.

– Jag kommer att minnas honom som en person som spred mycket värme, mycket kämparglöd. Det finns ganska få sådana personer i dag. Han satte alltid laget i första hand, säger Kennet Andersson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Klas Ingesson död

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Klas Ingesson död

Klas Ingesson

Fotboll

Tommy Svensson

Thomas Ravelli

Kennet Andersson

Allsvenskan i fotboll