Olsson i världselva – utanför VM 2014

avKristopher Karlsson

FOTBOLL

Gör Zlatan sällskap – och petar Bayern-stjärnan

Foto: BILDBYRÅN
Martin Olsson.

Zlatan Ibrahimovic, Gareth Bale, Robert Lewandowski tar alla plats i Fifa:s världselva bestående av spelare som inte deltar i sommarens fotbolls-VM.

På vänsterbacken dyker Martin Olsson upp – och petar Bayern Münchens David Alaba.

Många är de. Stjärnorna som missar fotbolls-VM som följd av att deras landslags inte klarat av att kvala in till fotbollens allra finaste turnering. Med knappt tre veckor kvar till avspark i Brasilien har det populära tv-spelet Fifa från EA Sports ”tagit ut” en 23 man stor trupp som de menar är de bästa som inte spelar turneringen.

För att ta plats i truppen ska man ha haft ”en fantastisk säsong bakom sig”.

Att Zlatan Ibrahimovic tar plats i Fifa:s anfallstrio är föga förvånande.

– PSG:s Zlatan Ibrahimovic är en av världens mest populära idrottsmän och kommer att saknas innerligt i år. Zlatan var sitt lands bästa spelare med sina åtta mål över 12 matcher, skriver Fifa i motiveringen.

Vill inte sälja

Att han spelar bredvid Gareth Bale (Wales) och Robert Lewandowski (Polen) lär inte heller höga några ögonbryn.

Men att det skulle finnas plats för ytterligare en svensk i startelvan är desto mer överraskande.

Fifa väljer att placera Norwichs vänsterback Martin Olsson i backlinje. Den platsen får han framför exempelvis Bayern Münchens österrikiske vänsterback David Alaba.

Norwich åkte ut Premier League denna säsong men Sportbladet avslöjade förra veckan att klubben ogärna säljer sin försvarare – trots intresse från Milan, Tottenham och Spartak Moskva.