”Sånt som Harlem Globetrotters gör”

FOTBOLL

Hyllningen till Arsenal efter segern: Få lag i världen

Det var uppvisning i passningskonst när Arsenal till sist körde över West Ham med 3-0.

– När Arsenal gör den här typen av mål är det få lag i världen som är så estetiskt vackra att titta på, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Nu gör sig klubben redo för en betydligt svårare uppgift.

Premier League är på väg in i sitt avgörande skede och det är stenhårt i kampen om platserna bakom Chelsea samt Manchester City. Inför lördagens ligaspel skilde bara fem poäng mellan fyran Arsenal och sjuan Southampton.

Uppvisning

Det bets nog därför på en hel del naglar på Emirates när Arsenal tog emot West Ham. Först på tilläggstid i första halvlek kunde Olivier Giroud spräcka nollan för hemmalaget.

Sedan dröjde det ytterligare 36 minuter in i andra halvlek innan Aaron Ramsey till sist stängde matchen med sitt 2-0, och Mathieu Flamini därefter även ökade på till 3-0. Men om man ser till hur målen kom till var det ändå en uppvisning av hemmalaget.

– När Arsenal gör den här typen av mål är det få lag i världen som är så estetiskt vackra att titta på. Det är uppvisningsmål. Det är sånt som Harlem Globetrotters sysslar med när de bjuder på basket-show, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio innan han ändrar sig:

– Nej, inte Harlem Globetrotts, det är uppvisning för uppvisnings skull. Utan sovjetiska hockeylaget. Den står jag får.

”Kanske finns något att göra”

Samtliga tre kom efter fint passningsspel och rena upprullningar. Ett välkommet besked inför nästa vecka då Arsenal ska resa till Monaco för att försöka vända 1-3 till seger i Champions Leagues åttondelsfinal.

– Det ger lite mod och lite självförtroende inför miraklet som krävs på tisdag när de ska ner och möta Monaco. Att det kanske finns något att göra där ändå, säger experten Glenn Strömberg i Viasat.

ARTIKELN HANDLAR OM