Alexander Axén förlänger med Örebro

FOTBOLL

Förra året tog han över huvudansvaret för Örebro. Nu meddelar klubben att de förlänger kontraktet med Alexander Axén.

Det nya kontraktet sträcker sig fram till slutet på säsongen 2017.

– Vi har en tydlig plan och strategi, säger klubbens VD Simon Åström.

Alexander Axén tog över huvudansvaret som tränare för Örebro förra sommaren. Efter en fin höst får han nu förlängt förtroende. Klubben förlänger både hans och den assisterande tränaren Axel Kjälls kontrakt med tre år.

– Vi har en tydlig plan och strategi. En del handlar om att utveckla den sportsliga verksamheten, som en avgörande förutsättning för att vi ska bli ett etablerat topplag. Styrelsen och jag är oerhört nöjda med att vi långsiktigt lyckats knyta Alexander och Axel till ÖSK. De är tillsammans en nyckel för den långsiktiga sportsliga utvecklingen i klubben, säger klubbens VD Simon Åström i ett pressmeddelande.

”Mycket positivt som händer i ÖSK”

Alexander Axén var en av kandidaterna till Allsvenskans bästa tränare förra säsongen och ser fram emot ett långsiktigt samarbete med klubben.

– Det känns väldigt bra att på flera års sikt få jobba vidare på det vi påbörjat. Det är mycket positivt som händer inom ÖSK just nu, och jag ser fram emot att vara med och bygga klubbens fortsatta utveckling. Att få jobba med detta på längre sikt, och göra det tillsammans med Axel är något som jag har en bra känsla inför, säger Axén.

ARTIKELN HANDLAR OM