Falkenbergs mäktiga svit på 48 matcher

avHenrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

Henke Larsson jublande glad efter årets knall

1 av 2

FALKENBERG. Vilket fyrverkeri, FFF.

4–1 mot AIK – och mål för 48:e hemmamatchen i följd.

– Long may it continue, säger Henrik Larsson.

Den 1 juni 2011 – det var dagen då Falkenberg senast spelade en hemmamatch i serien utan att göra mål. Då förlorade de mot Öster med 0–4.

48 matcher senare krossade den allsvenska nykomlingen AIK med 4–1.

– Jag har aldrig hört talas om en liknande svit faktiskt. Men vi ger inte upp, vi kör från det att domaren blåser igång tills hans blåser av. Då får du alltid chanser, säger Henrik Larsson.

”Hade tagit ett kryss”

Rösten är skrovlig, fyra gånger fick han jubla, och efteråt hyllade han och resten av laget publiken som återigen fyllt Falkenbergs IP. Få hade trott på det resultatet.

– Nä, hade du erbjudit mig ett kryss inför matchen så hade jag tagit det med båda nävarna, säger FFF-tränaren.

Det var en stor överraskning att Falkenberg gick upp från superettan i höstas. De flesta tipsen gick ut på att de skulle åka ur direkt igen i år. Men nu är jätteskrällen åtta i allsvenskan.

– Jag tycker det är fantastiskt att få jobba med en grupp av spelare som har ambition. De är inte bara nöjda med att spela i allsvenskan med Falkenberg. De strävar efter något mer i sin karriär, de vill gå till en större allsvensk klubb eller hamna utomlands.

”Var lite orolig”

AIK pressade på i slutet av den första halv­leken och i början av den andra, och fick till slut in kvitteringen. Men Falkenberg vägrade backa hem och försvara den poängen de hade.

– Jag var lite orolig. Men så fick vi gjort 2–1, och vi var tillbaka i förarsätet.

Lätt hänt att man backar hem och försöker försvara ledningen då?

– Nej, då hade ju AIK fått precis det de ville. Kunna lyfta in bollar, Goitom är stark där, och så har de många spelare runt honom. Det krävs så lite för att bollen ska studsa rätt för dem.

I stället bytte Larsson ut målskytten Patrik Ingelsten, och tog in Johannes Vall – som också gjorde mål.

– Ibland har du tur som tränare. Det är klart att Johannes inte var glad över att bli petad, eftersom han gjort det bra tidigare. Men jag kände att jag var tvungen att göra någon förändring, jag kände att har jag tagit hit Ingelsten för att han ska göra mål så kan jag ju inte bänka honom.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM