”En olycka som väntar på att hända”

FOTBOLL

Premier Leagues vd nöjd över att Suarez har lämnat

Foto: BILDBYRÅN
Luis Suarez.

Luis Suarez flytt från Liverpool till Barcelona är en av sommarens stora snackisar.

Nu medger Premier Leagues vd Richard Scudamore att han är lättad över att uruguayanen har lämnat ligan.

– Han är som en olycka som bara väntar på att hända, säger han.

I juli stod det klart att Luis Suarez lämnar Liverpool för Barcelona. Anfallaren, som är avstängd från all fotbollsrelaterad aktivitet fram till slutet av oktober efter att ha bitit Giorgio Chiellini i VM, utsågs förra säsongen till Premier Leagues bästa spelare efter att ha gjort 31 mål för Liverpool.

”Är som en olycka”

Trots den prestigefyllda utmärkelsen är Premier Leagues vd Richard Scudamore nöjd över att uruguayanen är borta från den engelska högstaligan.

– Tiden var nog kommen. Han är en fantastisk spelare och jag tar ingenting från hans talang, men han är som en olycka som bara väntar på att hända, säger han enligt The Guardian.

”Inte ledsen att han är borta”

Sedan 2010 har Luis Suarez stängts av inte mindre än 48 matcher, för diverse bitattacker, förolämpningar och en rasistskandal.

– Det som hände den här sommaren, även om det var med Uruguay och inte direkt i Premier League, påverkar ändå helt klart Liverpool som är en av våra största klubbar. Och det återspeglas på oss också. Han har gjort sin tid här och jag kan inte säga att jag är ledsen över att se honom gå, säger Scudamore.

ARTIKELN HANDLAR OM