Planen rökfylld – derbyt försenat

FOTBOLL

AIK-Djurgården fördröjd efter bengalbränning

Avsparken i derbyt mellan AIK och Djurgården på Friends Arena försenades efter att supportrar från båda lagen bränt bengaler på läktarna.

– Det är väldigt tråkigt att vi inte kan börja spela på utsatt tid, säger Djurgårdens tränare Pelle Olsson.

Foto: AIK:s röktifo inför matchen.

Det stekheta derbyt mellan AIK och Djurgården på Friends Arena försenades efter att supportrar från båda lagens klackar bränt bengaler före avspark.

Arenan rökfylldes snabbt och domare Michael Lerjéus valde att skjuta på avsparken – vilket gjorde Djurgårdens tränare Pelle Olsson frustrerad.

– Det är väldigt tråkigt att vi inte kan börja spela på utsatt tid, men så brukar det ju vara. Vi är revanschsugna efter senaste derbyt och den senaste matchen i söndags, säger han till C More.

Oroligheter på läktarna

Flera poliser fick vid ett tillfälle rusa mot ena hörnet av Djurgårdens klack efter att flera föremål, tillsynes bland annat en bengal, kastats. Det lugnande däremot ned sig snabbt och AIK:s tränare Andreas Alm var vid gott mod och laddad inför avspark.

– Det är härligt att spela derby, säger han.

– Vi är ett bra lag, därför vann vi förra derbyt och därför har vi vunnit de senaste matcherna. Vi är noggranna i försvarsspelet och vi är duktiga på att trycka ned motståndarna med vårt djupledsspel, fortsätter han.

Röken skingrades relativt snabbt och matchen kunde blåsas igång efter cirka 13 minuters fördröjning.

ARTIKELN HANDLAR OM