”Har spelat med Messi och Zlatan men...”

Foto: Lopez i Barça
FOTBOLL

Han har spelat med några av de största fotbollsspelarna – som Lionel Messi och Zlatan Ibrahimovic.

Men när Maxi Lopez ska utse den bäste han spelat med är det Ronaldinho som hyllas.

Maxi Lopez har haft en lång karriär som gått upp och ner sedan han kom till Europa för tio år sedan. Då, 2005, lämnade han sitt Argentina och River Plate för spel i Barcelona. Men något genombrott i den spanska storklubben blev det aldrig, och Lopez hann endast med 19 matcher för Barça.

Sedan dess har har han hunnit med att representera Mallorca, FC Moskva, Gremio, Catania, Milan, Sampdoira, Chievo innan han landade i Pontus Janssons Torino i januari.

”Gjorde galna saker”

När han blickar tillbaka på tiden i Europa kan han konstatera att han spelat med några av sportens allra största stjärnor. Och när han ska peka ut den absolut bästa han spelat med är det en spelare som ej längre finns kvar i Europa.

– Jag har spelat med Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic och andra stora spelare. Men den absolut bäste jag spelat med var Ronaldinho. Han gjorde galna saker som man inte riktigt kunde förstå där och då, i stunden, säger Lopez enligt Calciomercato.

”Samma entusiasm”

Trots att Lopez ännu inte lyckats slå sig in som startspelare i Torino har den första tiden i klubben varit målrik. På nio framträdanden, majoriteten inhopp har det blivit fyra mål.

– Detta är en stad med väldigt krävande fans men jag är övertygad om att jag kan göra det bra här i Turin. Det är rätt tidpunkt för mig att vara här. Jag har samma entusiasm som när jag var tjugo, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM