Premier League

Ny som kapten – då slog förbannelsen?

Av: 

Patrik Brenning

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

Uppgifter: Cazorla kan följa sina föregångare

LONDON/STOCKHOLM. I Mikel Artetas frånvaro fick Santi Cazorla dra på sig kaptensbindeln i 2-0-segern mot Middlesbrough.

Då dröjde det bara några minuter innan spanjoren påstods vara på väg bort från klubben.

Är det kanske Arsenals kaptensförbannelse som spökar igen?

När Thomas Vermaelen lämnade Arsenal för Barcelona inför säsongen följde belgaren en gammal Arsenal-tradition. Under de senaste nio åren har klubben sålt fem lagkaptener.

Spekulerar i förbannelse

Innan Vermaelen hade Patrick Vieira, Thierry Henry, Cesc Fabregas och Robin van Persie alla sålts trots att de vid tillfället var lagkapten för klubben. Något som fått brittisk media att spekulera i en förbannelse kring kaptensbindeln.

Kanske gör tränaren Arsene Wenger därför bäst i att ta tillbaka bindeln från Santi Cazorla, som vikarierade som kapten i FA-cupsegern mot Middlesbrough. För samtidigt som Olivier Giroud sköt hem en 2-0-seger kom uppgifter från Spanien om Cazorlas framtid.

”Överens med Atlético”

Enligt respekterade reportern Antonio Ruiz på Cadena Cope så har Atlético Madrid redan kommit överens med 30-åringen om en övergång i sommar. Den spanska klubben ska dessutom ha öppnat förhandlingarna med Arsenal.

Arsenal-tränaren Arsene Wenger har ett rykte om sig att veta när det är dags att sälja sina stjärnor och kanske anser fransmannen att Cazorla nu är på väg utför, efter att ha passerat 30-strecket.

”Har mycket självförtroende”

Klart är att spanjoren i alla fall imponerade mot Middlesbrough.

– Han är spontan och har mycket självförtroende just nu. Tillsammans med Özil hittar de på spännande och spontana saker framåt, säger Wenger.

Arsenal avancerar i och med 2-0-segern vidare från den femte omgången.

– Jag är nöjd med vår insats i dag och hur vi spelade över 90 minuter. Vi släpper inte till någonting i dag, säger Wenger och blickar framåt mot kvartsfinalen:

– Visst, det är många Premier League-lag som åkt ur hittills. Men det finns fortfarande en del stora lag där ute som väntar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Premier League

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League