Landslagsspelarnas reaktioner om Zlatans MLS-uppgifter

FOTBOLL

Enligt ESPN är Zlatan Ibrahimovics tid i Manchester United över och en flytt till LA Galaxy är nära.

För landslagsspelarna Pontus Jansson och Mikael Lustig är den potentiella flytten ingen överraskning.

– Zlatan är smart, han vet vad han gör, säger Jansson.

Det har snart gått tre månader sedan Zlatan Ibrahimovic senast spelade match. Knäskadan han ådrog sig i Europa League-matchen mot Anderlecht har länge hållit honom borta från kontinuerligt spel och ESPN skriver nu att 36-åringen antagligen har gjort sin sista match i Manchester United.

”Erövra något nytt”

Enligt kanalen är Ibrahimovic nära en flytt till MLS och LA Galaxy. Pontus Jansson tycker det skulle vara spännande att se den reslige forwarden på andra sidan Atlanten.

– Jag har faktiskt börjat följa ligan och jag gillar konceptet. Det vore roligt för dem att få dit honom och det är alltid kul att se Zlatan spela fotboll. Det vore häftigt i så fall. Det är många som har åkt dit och gjort det bra de senaste åren och gjort det bra. Men Zlatan är i bättre fysisk form än de andra så jag tror han kommer göra det bra, säger landslagsspelaren.

Hur mycket tror du det är hans varumärke kontra fotbollsspelande som ligger bakom?

– Det ligger nog lite i det i alla fall. Han har börjat tänka på sitt namn och varumärke, han vet vad han gör. Han gjorde det bra i Premier League förra året och var en av de bästa spelarna, men åkte på en tuff skada. Det är dags för honom att erövra något nytt nu, säger Jansson.

Inte heller Mikael Lustig är särskilt överraskad när han får höra om uppgifterna.

– Jag är inte jättechockad. Så klart såg man lite slutet på hans karriär i Manchester United och USA-spåret har varit ganska hett ganska länge.

Transferfönstret i MLS stänger 1 maj.

Landslagets bästa målskyttar genom tiderna 00:33