Sågar United – efter fiaskot: ”Fruktansvärt”

Shaw till attack mot egna laget – avslöjar Mourinhos ord

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Manchester United föll tungt mot West Ham.

Nu sågar Luke Shaw sitt eget lag – och försvarar José Mourinho.

– Vi var förfärliga, säger backen.

Krisen fortsätter i Manchester United.

Laget har gjort sin sämsta säsongsstart på 29 år och efter förlusten borta mot West Ham i lördags kom uppgifter om att José Mourinho kan få sparken vilken dag som helst.

Det har riktats hård kritik mot både tränaren och spelarna.

– Det här är närmast kriminellt dåligt av United, sa klubbikonen Rio Ferdinand efter matchen mot West Ham.

”Vill ni ha sanningen så...”

Och även inom laget är missnöjet stort.

United-backen Luke Shaw, som spelade hela matchen mot West Ham, tar fram den stora motorsågen och rasar mot sitt eget lag efter fiaskot i lördags.

– Om ni vill ha sanningen så tycker jag att det var förfärligt, ärligt talat. Vi såg inte ut som ett lag som skulle slå West Ham. Vi var fruktansvärda både individuellt och som lag. Det är inte tillräckligt bra. Det är svårt att ta det och vi ber om ursäkt till supportrarna för vad de fick se. Det var inte tillräckligt bra från ett lag som United med all den talang vi har. Det är en besvikelse, säger Shaw.

Foto: TT

Efter matchen riktade Mourinho kritik mot sina spelare.

– Jag har inga klagomål på attityden, men jag kan klaga på spelarnas kvalitet och mentala aggressivitet i vissa dueller, sa portugisen, som har blivit hårt ifrågasatt.

Men Shaw tar sin tränare i försvar.

– Vi måste titta på oss själva som spelare. Det är vi som är på planen, inte tränaren, eller hur? Han är där för att ta ut ett lag som han tror kan vinna. Och tittar du på truppen mot West Ham så hade vi ett väldigt starkt lag. Inga ursäkter. Vi var inte tillräckligt bra, säger Shaw.

Samtidigt avslöjar han vad Mourinho sa till laget i omklädningsrummet i paus.

– Vi sa inte så mycket, men det utbyttes några ord och det var behövligt. Det var ”kom igen nu, vakna!” och några ord som han har sagt förut, att vi måste röra på oss, koncentrera oss mer, att vi måste vilja ha bollen, att vi måste spela. Men det hände inte.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.