Bekräftar att han fråntagits bindeln

Mourinho: ”Inget jag behöver förklara”

Av: Andreas Käck, Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

José Mourinho har fråntagit Paul Pogba kaptensbindeln.

Det bekräftar han efter strafförlusten mot Derby i ligacupen.

– Jag har tagit ett beslut, men det är inget jag behöver förklara, säger Manchester United-tränaren.

Vid 18-tiden på tisdagen – bara timmar före Manchester Uniteds ligacupmatch mot Derby – briserade sprängstoff i engelska medier. De uppgav att José Mourinho är missnöjd över Paul Pogbas attityd och att han nu informerat den franske mittfältaren, samt alla andra spelare i laget, om att han ”aldrig mer kommer att få bära kaptensbindeln”.

– Mourinho tycker inte att han (Pogba) speglar vad en lagkapten, sa en källa till tidningen Times.

Enligt uppgift ska Mourinho ha surnat till rejält över en kommentar som Pogba fällde efter helgens poängtapp (1-1) hemma mot nykomlingen Wolverhampton.

– Vi spelar på hemmaplan och då ska vi spela mycket bättre mot ett lag som Wolves. När vi spelar på hemmaplan borde det vara attack, attack, attack. Men det är inte jag som är tränare…, sa Pogba.

Satt på läktaren

Han har fått bära kaptensbindeln tre gånger den här säsongen, när ordinarie lagkapten Antonio Valencia varit borta. Men nu är det alltså slut med det.

Pogba fanns på plats på Old Trafford när United förlorade på straffar mor Derby och således åkte ur ligacupen. Han var inte uttagen i truppen utan satt på läktaren.

– Pogba var en av dem som fick vila, förklarade Mourinho.

”Ett beslut jag tagit”

Efter matchen bemötte han också uppgifterna om att han fråntagit Pogba bindeln – och bekräftade dem.

– Sanningen är att jag tagit ett beslut om att Pogba inte ska vara vice lagkapten. Men det har inte var något bråk eller så, inga problem alls. Personen som bestämde att han inte ska vara vice lagkapten är samma person som gjorde honom till vice lagkapten – alltså jag. Men som sagt, inget bråk – inga problem. Det här är bara ett beslut som jag tagit och som jag inte behöver förklara, säger José Mourinho.

Publicerad:

LÄS VIDARE