Hanna Glas klar för PSG

avJonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Landslagsbacken Hanna Glas är klar för PSG.

Eskilstuna-spelaren har skrivit på ett tvåårskontrakt med den franska storklubben.

– Jag känner bara wow, vad häftigt. Det här är något jag drömt om sen jag började spela fotboll som liten, säger hon till SVT Sport.

Hanna Glas är ett av namnen i Peter Gerhardssons landslagstrupp mot Norge och Italien.

25-åringen värvades till Eskilstuna inför säsongen 2017 från Umeå IK. Men nu lämnar hon damallsvenskan för den franska storklubben PSG.

– Den här chansen att få spela i en av världens största klubbar, ser jag som en perfekt möjlighet för att kunna ta nästa steg i min karriär och utveckling. Det är bra att få fler tuffa matcher och möjligheten att spela Champions League som kan gynna mig i landslaget och inför VM, säger hon till SVT Sport.

Debuterade i landslaget 2017

Glas gjorde sitt första framträdande i landslaget 2017.

Debuten kunde ha skett redan 2015, men Glas stoppades av en korsbandsskada.

Just korsbandsskador är något som hon har kämpat sig tillbaka från tre gånger i karriären.

– Det har varit tuffa resor alla tre, men jag skulle säga att den sista var den tuffaste. Jag skulle precis åka på mitt första landslagsläger, så det var riktigt tufft samtidigt som det blev en bra morot att ta sig tillbaka en extra gång, har hon tidigare berättat för Sportbladet.

Eskilstuna ligger för närvarande på åttonde plats i damallsvenskan. Klubbytet sker omgående och Glas har därmed spelat sin sista allsvenska match i Sverige på ett tag.

I Paris blir hon lagkamrat med tidigare Umeå- och Rosengård-spelaren Emma Berglund.

Publicerad: