AVSLÖJAR: Wettergren förlänger med Blågult

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Erik Simander/TT / TT NYHETSBYRÅN

En av nyckelpersonerna kring svenska landslagets framgångar, assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren, 50, förlänger sitt avtal.

– Jag har fått en del förfrågningar från andra håll, men det här kändes väldigt rätt när förbundet tog initiativet , säger han till Sportbladet.

Inför omstarten efter VM berättade Svenska Fotbollförbundet att man kommit överens med förbundskaptenen Janne Andersson om en förlängning av avtalet till och med 2022.

Däremot var man inte hamn med diskussionerna med den assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren, som ofta bland annat av spelarna framhålls som en viktig del i landslagets framgångar under senare år.

Nobbar klubbar

Nu kan Sportbladet avslöja att även Wettergren och SvFF är överens om att förlänga avtalet (det gick ut 2020) till och med VM 2022.

– Det stämmer att det är klart. Bara min underskrift saknas, säger Wettergren.

Enligt Sportbladets uppgifter, och även något som förbundet har varit medvetet om, har Wettergren återigen fått frågor från intresserade klubbar och förbund, från Sverige och utlandet.

– Det har varit några förfrågningar, men när jag sagt att jag har avtal med landslaget så har det inte kommit längre.

Känner du inget sug att bli huvudtränare?

– Jo, det är klart att jag har känt det, men så länge jag delar ansvaret med Janne (Andersson) i landslaget och påverkar så mycket som jag gör så trivs jag väldigt bra. Vi har ett suveränt team med många proffsiga ledare.

Får löneförhöjning

– När rätt erbjudande och rätt tillfälle dyker upp så tar jag steget och blir huvudansvarig någonstans. Det är inget som skrämmer mig, säger Peter Wettergren. Sedan vet man aldrig när det händer.

Hur nöjd är du med de ekonomiska villkoren?

– Jag får en marginell lönehöjning. Det är inga fantasisummor, tryggheten var viktigare och att förbundet via Håkan Sjöstrand tog initiativet att förlänga. Det kändes väldigt bra.

Peter Wettergren har tidigare varit assisterande tränare i Elfsborg och FC Köpenhamn.

Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand:

– Peter är en otroligt skicklig fotbollstränare som har en unik förmåga att omsätta och förmedla såväl taktik som teori i praktiken. Vi  ser det som logiskt att Peter och Janne tillsammans fortsätter att utveckla det fina arbete som görs, säger Sjöstrand.

Publicerad: