Efter målsuccén: ”Tränaren sa att hela laget borde färga håret blont”

avFredrik Jönsson

Publicerad:

Det har inte hänt sedan han spelade för IF Hallby.

Men Mattias Johansson, 26, har roligare som blondin.

– Det kanske är en liten effekt, en liten egoboost. Tränaren sa att hela laget borde färga håret blont, haha, säger Johansson till Sportbladet.

Försäsongen var lite annorlunda för Mattias Johansson. 26-åringen fick flera gånger spela mittback i en 3–5–2-uppställning - det blev inte optimalt.

– Jag hade en liten tung försäsong, jag spelade lite mittback. Det har varit 3-5-2, där har det varit en roll som inte riktigt passar mig. Men det har sporrat mig, gett mig mer inspiration att kriga och visa alla. Skönt att visa alla i helgen, säger högerback.

Tvåmålsskytt på bortaplan

Han utmärkte sig rejält i helgen. När Panathinaikos besegrade Larissa med 3–1 på bortaplan gjorde högerbacken två mål.

Det första målet kommer efter en knapp 30 halvtimme vid en omställning.

– Vi vinner bollen på egen planhalva, mittfältaren vänder upp och jag tar en löpning på högerkanten. Jag tar emot den, lägger den till rätta och lägger in den i bortre. Det var en skön känsla, säger han.

Andra målet kom efter en timme.

– Jag får bollen på vår planhalva, mittlinjen typ. Jag dribblar uppåt och viker in i banan, sen får jag med mig den lite turligt förbi motståndaren och sätter den mellan benen på målvakten.

Foto: BILDBYRÅN / PANATHINAIKOS FC (YOUTUBE)

”Det var på tiden”

Det påminner om ett mål han gjorde i AZ Alkmaar mot Heerenveen 2013. Han tog sig förbi flera spelare innan han väggspelade sig fram.

– De har jämfört målen i grekisk media.

Ett drömmål?

– Det vet jag inte. Svårt att säga när Zlatan gör ett overkligt mål. Men solomål var det. För mig var det sköna mål med bra tekniska utförande.

När gjorde du två mål senast?

– Jag har inte gjort det på professionell nivå. Det var väl senast när jag var i Hallby och var 13–14 år.

– Det var på tiden, haha. Man har fått lite reaktioner. Men det svänger snabbt i fotboll, åt båda hållen. Ena dagen är man kung, andra dagar är man ingenting. Det är bara att fortsätta att kriga på.

Men det är inte bara mål som är i fokus i Grekland. Det har även blivit en del reaktioner på Johanssons hårfärg. Han färgade nyligen håret blont.

– Jag vet inte...jag fick ett infall hos frisören. Jag kände att jag behövde lite förändring.

– Man blir mer igenkänd, och jag ville ändra lite image. I Grekland kör de på att jag måste fortsätta vara blond.

Det sitter i håret?

– Det kanske är en liten effekt, en liten egoboost. Man vänjer sig. Sen sa tränaren att hela laget borde färga håret blont.

Skytteligorna 2017-18 00:25
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM