Ronaldo får stöd – av premiärministern

Av: Per Bohman

Publicerad:

Cristiano Ronaldo utreds för våldtäkt.

Nu får han stöd – från allra högsta ort.

– Om det är något vi har bevis för så är det att Ronaldo är ett extraordinärt proffs, säger Portugals premiärminister Antonio Costa.

Cristiano Ronaldo utreds av polis sedan Kathryn Mayorga anklagat honom för våldtäkt i Las Vegas 2009. Sedan dess har det varit turbulenta dagar för portugisen. Flera sponsorer har agerat mot honom, samtidigt som andra – till exempel Juventus – valt att försvara fotbollsspelaren.

”Räcker inte att bli anklagad”

Nu får han stöd från högsta tänkbara ort. Portugals premiärminister Antonio Costa har nämligen uttalat sig om landets mest kända person.

– Människor måste en gång för alla förstå att man är oskyldig till motsatsen bevisats. Det räcker inte att bli anklagad för något för att man ska vara skyldig, säger Costa enligt nyhetsbyrån AP.

”Det här har vi bevis för”

Han väljer i stället att fokusera på landsmannen i egenskap av fotbollsspelare snarare än brottsmisstänkt.

– Om det är något vi har bevis för är det att han är en extraordinär idrottsman, ett extraordinärt proffs, en extraordinär fotbollsspelare och någon som gett ära och prestige åt Portugal. Vi hoppas verkligen att det inte finns något som någonsin kan svärta ner Ronaldos rykte.

Juve: ”Exemplarisk person”

Juventus har, via klubbchefen Fabio Paratici, än en gång uttalat sitt fulla stöd för Ronaldo.

– Vi hare redan deklarerat vårt totala stöd för spelaren, som alltid varit väldigt aktiv vad gäller socialt arbete och dessutom varit professionell, vilket lagkamraterna kan bekräfta, säger han till Sky Sports och fortsätter:

– Vi är bakom honom hela vägen. Han har varit ett exemplariskt proffs och en exemplarisk person genom hela karriären.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.