Officiellt: Fred klar för Manchester United

Uppdaterad 2018-06-11 | Publicerad 2018-06-05

Nu är det officiellt.

Fred lämnar Sjachtar Donetsk och är klar för Manchester United.

”Manchester United är mycket glada över att kunna meddela att vi har nått en överenskommelse med Sjachtar Donetsk om Frederico Rodrigues de Paula Santos”, skriver klubben på sin hemsida.

Följ ämnen

Efter fem år i ukrainska ligan lämnar den brasilianske VM-mittfältaren Fred Sjachtar Donetsk och förstärker Manchester United till kommande säsong.

Något som bekräftades redan tidigare i dag av hans förre tränare Mircea Lucescu.

– Jag är verkligen glad över att Fred har gjort klart med övergången till Manchester United, sa Lucesco.

Och nu har även Premier League-giganten gått ut med övergången på sin hemsida och sina sociala kanaler.

Mer information följer

Övergångssumman är inte presenterad men enligt Manchester Evening News betalar United runt 600 miljoner för 25-åringen som uppges har skrivit på ett fyraårskontrakt med option på ytterligare ett år.

Klubben skriver att mer information kommer följa men nöjer sig tills vidare med följande uttalande:

”Manchester United är mycket glada över att kunna meddela att vi har nått en överenskommelse med Sjachtar Donetsk om Frederico Rodrigues de Paula Santos”.

Transfern lär även glädja den brasilianske förbundskaptenen Tite, som här om dagen klargjorde att han önskade att övergången blev klar så fort som möjligt så Fred kunde fokusera på VM i Ryssland.

– Om jag vore manager (för Manchester United) skulle jag också vilja få honom att skriva under, sa Tite efter 2–0-segern mot Kroatien där Fred hoppade in i den 82:a minuten.