Lämnar Hammarby: ”Är oerhört ledsen”

Säger upp sig efter schism med spelarna

avAndreas Käck

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Näst sist i allsvenskan.

Nu kommer beskedet att Hammarbys tränare Ann-Helén Grahm säger upp sig – efter en spricka med spelarna.

– Det har framförts synpunkter från spelartruppen som för mig är oacceptabla, säger hon.

Klubben bekräftar själv på sin hemsida att beslutet grundar sig i att Ann-Helén Grahm inte kommit överens med spelarna.

– Jag är oerhört ledsen över att ha kommit fram till detta beslut. Det har varit en mycket speciell och intensiv tid som har krävt mycket energi under de senaste månaderna för såväl föreningen och laget, samt för mig personligen, säger hon i ett uttalande.

Ligger sist

Grahm kom till Hammarby inför den här säsongen.

Nu lämnar hon laget, som ligger näst sist i allsvenskan.

– Jag känner en stor tacksamhet över det förtroende som givits och visats mig från föreningen och styrelsen under hela min tid. Hammarby som förening är unik på så många sätt och jag vill rikta ett stort tack till styrelsen, alla kollegor, spelare, ledare, ungdomssidan och inte minst föreningens supportrar! Jag är övertygad att föreningen är på rätt väg i sitt arbete mot den absoluta toppen på damsidan och önskar alla ett stort lycka till framöver, säger hon.

”Mycket tråkigt”

Klubbens ordförande, Richard von Yxkull, beklagar sig över att det blev som det blev.

– Hammarby tycker det är mycket tråkigt att Ann-Helén slutar. Vi har försökt få Ann-Helén att stanna kvar men hon känner att under rådande omständigheter är det omöjligt att fullfölja uppdraget. Hammarby respekterar hennes beslut och kommer nu att titta på vem som skall ersätta Ann-Helén och tillsvidare ansvarar assisterande tränare Jackie Bachteler för träningen tillsammans med övriga ledare i teamet, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM