”Allting blir väldigt svart när man förlorar mot BP”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Tre raka förluster för Djurgården – men klubben pratar inte om kris.

Sportchefen Bosse Andersson har fullt förtroende för Özcan Melkemichel.

– Det är klart det är viktigt att alltid känna förtroende. Allting blir väldigt svart när man förlorar mot BP, säger tränaren Özcan Melkemichel.

Djurgården är inne i en negativ trend. I går, mot Brommapojkarna på Grimsta IP, kom tredje raka förlusten. Det gör att Dif parkerar på tionde plats i ligan.

Djurgårdens ledare och spelare fick ta emot burop efter förlusten.

– Det är klart att vi gjorde en dålig insats i går. Vi har haft tre raka, det är små marginaler i fotboll. Vi kanske gjorde vår sämsta prestation i går på Grimsta. Vi hade förväntat oss mer poäng i nuläget, och situationen kunde varit bättre.

Har du förtroende för tränaren Özcan Melkemichel?

– Ja, absolut. Vi har en grupp som jobbar hårt för att vinna fotbollsmatcher. Vi har inte haft marginalerna med oss. Spelarna ser fram emot en cupfinal, på torsdag har vi möjlighet att slåss om en titel. Det var 13 år senast och nu ska vi ta den där titeln och lyfta bucklan. Det är det vi jobbar för, säger Andersson.

”Det är jävligt dåligt av oss att förlora mot BP”

Özcan Melkemichel har inte känt någon oro.

– Det är klart att det är viktigt att alltid känna förtroende från ledningen och spelarna. Jag har aldrig känt något annat, och jag känner förtroende fortfarande, säger tränaren Özcan Melkemichel.

– Allting blir väldigt svart när man förlorar mot BP. Hade vi vunnit den matchen hade det inte varit lika svart, det är jag övertygad om. Det är jävligt dåligt av oss att förlora mot BP. Med all respekt för BP, men det är en motståndare vi ska slå. Jag förstår frustrationen hos fansen. Men den är nog värst hos oss. Jag förstår alla som tänker negativt nu. Vi ska göra allt i vår makt för att vända det här. Det kan gå snabbt i fotboll. För tre veckor sedan var vi ett väldigt bra lag enligt folk, några veckor senare är det åt andra hållet. Men vi ska inte tillåta att det blir så här. Vi har en tuff och svår match mot Malmö nu, det är en cupfinal. En perfekt match för oss just nu.

På sociala medier skriver supportrar om kris. Men sportchefen Bosse Andersson håller inte med om det.

– Vi är besvikna för att vi inte har tagit tillräckligt med poäng. Det är små marginaler, och det är klart vi har blivit hårt bestraffade. Men allsvenskan är lång och vi vet att vi har ett stort kunnande i vår spelartrupp. Vi har professionella spelare och ledare som jobbar hårt för att förbereda sig för matcherna. Ibland går det emot och det gör det just nu.

”Det är för klent”

På åtta matcher har det blivit åtta mål framåt. Inte tillräckligt bra, enligt Bosse Andersson.

– En forward som gör mål är viktigt. Vi har gjort åtta mål på åtta matcher, tre av dem är spelmål. Det är klart att det är för klent. Vi har också haft skador och hack i kurvan. I går träffade vi ribban och det är marginaler som inte riktigt är med oss. Vi jobbar stenhårt för att få med oss marginalerna.

Özcan Melkemichel vill se bättre kvalitéer i både offensivt och defensivt straffområde.

– Det handlar om att ha kvalité i sista avgörandet, det är det vi faller på nu. I varje match har vi i princip målchanser, det handlar om att förvalta dem. Vi har släppt in lite billiga mål i matcherna, vi borde göra bättre i försvarsspelet där vi varit väldigt bra tidigare. Vi måste tillbaka till grunderna, full fokus och koncentration i bägge boxarna, säger tränaren.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.