Succé för VM-elvan – här är sista tipsen inför premiären

Uppdaterad 2018-06-15 | Publicerad 2018-06-13

I dag, torsdag kl 17.00, är det avspark i fotbolls-VM!

Vill du ha ännu mer spänning? Gör som över 60 000 andra fotbollsälskare och anmäl dig i Aftonbladets VM-elvan.

Här ger vi dig nybörjarguide, bästa tipsen i sista stund, samt experternas lag.

Deadline för tävlingen: I dag kl 17.00.

I VM-elvan tar du ut ditt drömlag i fotbolls-VM utifrån en budget på 50 miljoner fiktiva kronor. Du tävlar mot över 60 000 andra och tävlar om fina priser. Skapa liga med dina kompisar och tävla om bonuspriser (minst tio deltagare krävs).


Här är sex Sportbladet-profilers managerlag, plus VM-hjälten Kennet Andersson:


Simon Bank:

Vilka gäng litar jag på? 

Colombia, Danmark och Brasilien borde få fina gruppresor. 

Sedan: Griezmann gör ju alltid poäng, och i ett Frankrike utan nia kommer de vara beroende av att han gör det igen. 

Mertens gör fortfarande fler poäng när han spelar för Sarri, men det borde funka i VM också. 

Och Abdallah Said är ­Salahs egen hovleverantör.


Erik Niva:

 Här finns det ju bara ett frågetecken att redogöra för, och det är såklart högeryttern. Javier Aquino, vad handlar det om...? 

Jo, de övriga tio positionerna fyllde sig själva, jag hade bara två miljoner kvar att handla för – och bland de tillgängliga spelarna var Aquino den enda med en teoretisk chans att få speltid i ett hyggligt lag.”


Marcus Leifby:

Det här är en typ av spel som inte passar mig alls, eftersom jag alltid glömmer att byta spelare, och därför kan stå med elva lirare som redan är utslagna när kvartarna börjar. 

Så jag går på spelare i lag som jag tror kommer att gå långt, och för att gå långt behöver man göra ett par strutar. Belgien lär ju inte släppa in mål före semifinalen. 

Och så kryddas elvan med några riktiga rövare.


Kalle Karlsson:

 Satsar på mycket Brasilien, Frankrike och ­Belgien i första omgångarna. Det är tre lag som jag tror mycket på och de har möjlighet att ösa på framåt i gruppspelet. 

Lukaku kommer att få ruskig service från De ­Bruyne och Hazard medan Griezmann både kommer att få och ge service. Ludwig Augustinsson bör starta i ett defensivt starkt Sverige och jag tror på en nolla i första matchen.


Frida Fagerlund:

 Jag blandar ”säkra kort” med uppstickare. ­Joshua Kimmich är satt som mittback i mitt system men har ju som bekant stor del i Tysklands offensiv och kan möjligen inbringa en del poäng. Eftersom Jogi Löw grusade mina planer på en Leroy Sané-succé har jag valt att dels ta in Polens Piotr Zielinski samt Paolo Guerrero som - nu när han faktiskt har fått tillåtelse att vara med - nog kan stänka in några mål. 


Per Bohman:

Det här är ett fegt lag. Men managerligor vinns inte av modiga själar, utan av beräknande opportunister. Jag vill undvika minuspoäng och väljer därför ­spelare från idel storfavoriter. Defensiva mittfältare som N’Golo Kanté vill man förstås egentligen inte ha, men han är snorbillig och Frankrike har en rätt enkel grupp. Thomas Müller kommer troligen spela mitt­fältare och är spontant därför en usel ­uttagning. Jag är dock en fotbollsdeterminist och Müller kommer utan tvekan vara VM:s bästa målskytt genom tiderna när han lägger av. Därför: given.


Kennet ”Kneten” Anderssons lag:

Motivering: En balans mellan pris, möjliga startspelare/inhoppare och vinstchans. Tyngden lägger jag på poängstarka spelare med måttligt starkt motstånd. Ingen som helst prestige eller lojalitet för/till favoritspelare. Hade velat ha massor av belgare och tyskar i första omgången men prislappen avskräcker. Nu gäller det att hålla koll på form, skador och startuppställningar i vänskapsmatcherna fram till VM och vara snabb att ändra.


LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller