Chelsea FC

Chelsea-stjärnans succésäsong

Av: 

Johan Björck

Jonna Andersson firade på golfbanan.
Jonna Andersson firade på golfbanan.

FOTBOLL

Hon vann sitt andra SM-guld med Linköping och tog flyttlasset till England och storklubben Chelsea – sju månader senare har Jonna Andersson bärgat sin tredje titel på ett år.

Sportbladet har fått en pratstund med en lycklig Andersson som firade ligasegern ute på golfbanan.

– Att få spela och vinna en FA-cupfinal och ligan var en helt fantastisk känsla säger Andersson till Sportbladet.

Hon är blott 25 år gammal men har redan vunnit titlar som många fotbollspelare endast får drömma om.

Med tre SM-guld och tre cupguld kände Jonna Andersson att det var dags för att ta nästa kliv i fotbollskarriären och redan två månader efter det senaste SM-guldet med Linköping gjorde 25-åringen storstilad debut för Chelsea när hon i januari avgjorde Londonderbyt mot Arsenal.

– Att få en sån start, med ett mål i ett derby mot Arsenal, var inget jag själv hade trott på när jag blev inbytt, säger Andersson.

Sedan dess har framgångssagan fortsatt och fyra månader efter debuten i Chelseatröjan kan Andersson efter en framgångsrik avslutning på säsongen addera två nya titlar till ett redan meriterande cv.

45 000 på läktaren

I början av maj tog Chelsea hem FA-cupen – detta efter att man besegrat Arsenal inför 45 000 åskådare på Wembley och så sent som i måndags kunde laget även säkra ligaguldet efter ett mål från just Andersson.

– Att få spela och vinna en FA-cupfinal var en helt fantastisk känsla, jag har spelat inför mycket publik i OS, men detta var ändå en annorlunda känsla eftersom jag fick starta i cupen. Det var helt klart en otrolig känsla som är svår att beskriva.

Att på ett år vara inblandad i att vinna tre titlar var ingenting som Andersson på förhand hade kunnat tro, men när hon skrev på för Chelsea var det ändå titlar som lockade.

– Året har gått väldigt snabbt med otroligt mycket som har hänt. När jag skrev på för Chelsea så visste jag att det fanns höga ambitioner att vinna titlar, men man hade kanske inte räknat med att det skulle gå så snabbt. Det är helt fantastisk resa.

”Det är svårt att rangordna”

När du summerar säsongen 17/18 vad värdesätter du mest?

– Oj, det är svårt att rangordna. Att få vinna dubbeln är så klart häftigt, men att få vinna FA-cupen inför 45 000 åskådare är en obeskrivlig känsla, speciellt när FA-cupen rankas som det finaste man kan vinna i engelsk fotboll.

Två titlar med en storklubb som Chelsea måste betyda bonusar till er spelare?

– Det finns såklart bonusar som klubben bestämt men det är väldigt individuellt och står skrivet i kontrakten så det är kanske inget man ska yttra sig om, haha.

Har ni hunnit fira någonting än?

– Det har gått snabbt, det är lite svårt att ta in. Det ska självklart firas men vi har en match kvar på söndag och vi vill fokusera och avsluta säsongen med en vinst. Sen blir det rejält med firande, säger Jonna Andersson innan hon slår ut på golfbanan.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

”Mer gynnsamt läge än på många år att möta Chelsea”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Chelsea FC

Jonna Andersson