Fotbolls-VM 2018 i Ryssland

”Jobbar hellre med de andra 250 000 som vill”

avErik Karlsson

Janne Andersson vet två saker när han vaknar varje morgon:

1) Han anser inte att Zlatan Ibrahimovic är aktuell för VM i nuläget.

2) Han kommer få frågor om samme Zlatan och hans VM-status.

I tyska Kicker gör han ännu ett försök att förtydliga läget.

– Jag arbetar hellre med de 250 000 som vill vara med, säger han.

Debatten om Zlatans vara eller inte vara i VM har nu pågått i knappt två månader. Janne Andersson har varit tydlig hela vägen med att Zlatan inte är aktuell så länge han inte hör av sig och säger att han vill vara med.

Samtidigt har Zlatans hintar om VM mer och mer pekat i riktning mot olika kommersiella samarbeten.

Men allt sammantaget hindrar inte det intresset från att fortfarande vara stort – bland annat hos Sveriges VM-motståndare Tyskland.

Igår gjorde Janne Andersson en intervju med Bild där han upprepade mantrat om att Zlatan inte sagt att han ville spela. I dag är det dags för en intervju med magasinet Kicker, som Fotbollskanalen uppmärksammat.

”Jag respekterar det”

Och då verkar det som att förbundskaptenen lagt i en växel till för att förtydliga läget. Det är inte bara hans grupp av landslagsaktuella spelare som går före, det gör även 250 000 andra fotbollsspelare.

Jag tror inte på att övertala spelare. Jag arbetar hellre med de 250 000 som vill vara med, ska Andersson ha sagt med ett skratt.

Han tillägger:

– Om du tappat motivationen att tillbringa 40–50 dagar med landslaget per år och istället föredrar att tillbringa den tiden med din familj så respekterar jag det.