Goitom om skadeläget: ”Är lite som i krig...”

AIK:s redan gedigna skadelista växer för varje allsvensk omgång.

Trots nya orosmoln menar Henok Goitom att det har gjort klubben starkare.

– Det är ingen som tycker synd om sig själv, säger lagkaptenen.

Nils-Eric Johansson tvingades sluta på grund av hjärtproblem, Jesper Nyholm åkte strax därefter på ett benbrott, Tarik Elyounoussi missade mötet med IFK Göteborg på grund av en lårskada...

AIK:s skadelista var gedigen redan vid den allsvenska premiären och har därefter växt än mer under säsongens gång. Senast fick en korsbandsskadad Robert Lundström bäras ut på bår och blir borta resten av året.

– Jag har själv varit borta ett helt år på grund av knäet, så jag vet vad han går igenom, säger lagkaptenen Henok Goitom.

– Men jag vet också att om några år så har man glömt den här skadan, även om det inte alltid är så lätt att tänka så. Han har kommit till en ny klubb och känner sig hemma i AIK nu, och att det har gått så bra för honom gör det förstås extra tungt. Vi kommer hjälpa till med allt han behöver, samtidigt som vi måste ha en lösning på den situationen.

”Bär skadade soldater”

Lösningen mot Blåvitt blev att Ahmed Yasin tog ett kliv ner på högerkanten.

– Yasin gjorde det bra senast, och Sundgren (Daniel) är snart tillbaka. Så det finns bra backup, säger Goitom.

Under onsdagen tvingades även målvakten Oscar Linnér kliva av träningen skadad. Trots att det hela tiden dyker upp nya orosmoln på AIK-himlen så finns det ingen stress i klubben, menar Henok Goitom.

– Det finns flera saker man är stolt över i vår trupp, både på spelar- och ledarnivå, säger han.

– En av de sakerna är att ingen tycker synd om sig själv. Det är lite som i krig när soldater blir skadade, man bär dem på sina axlar i säkerhet till rehabcentret och hoppas att de ska komma tillbaka snabbt igen.

Hyllar nya mittbacken

Goitom lyfter fram Yasin som ett exempel på en spelare som gjorde en stabil insats på en obekväm position. Även mittbacken Robin Jansson, som nyligen kom från division ett-klubben Oddevold, har presterat.

– Robin har spelat två matcher i rad, fast det känns snarare som att han har spelat på allsvensk toppnivå i tio år, säger Henok Goitom.

– Det är väl ingen som tycker synd om sig själv, vi vet om att det kommer utmaningar och direkt när det händer så hittar vi lösningen och kör på det. Alla tror på alla spelare i truppen.

Att vara hårt skadedrabbat är givetvis inget positivt, men lagkaptenen påpekar samtidigt att det på sätt och vis har gjort AIK starkare.

– I och med att vi har gått igenom så pass mycket så blir det nästan normalläge, säger Henok Goitom.

– Hade vi inte haft de här skadorna, om första hade kommit nu till exempel, så hade vi nog inte kunnat hantera det på samma sätt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.