Goitom slår tillbaka: ”Jag bad om ursäkt”

Foto: BILDBYRÅN

avFredrik Jönsson, Staffan Dickson

FOTBOLL

Henok Goitom sköt bollen i ansiktet på Felix Beijmo.

Efter det blev det bråk och tjafs i derbyt.

– Det kan hända såna saker, men jag tycker att man i sådana fall står för det och säger sorry om man bombar någon rakt i ansiktet, säger Beijmo.

– Jag bad om ursäkt till Beijmo och även till Karlström. Ska han hålla på och ljuga så får han väl göra det, säger Henok Goitom.

Det blev sju gula kort och ett rött kort i derbyt mellan AIK och Djurgården. Det fanns även flera andra situationer där det var irriterat på Friends arena.

Ett av tillfällena var när Henok Goitom sköt bollen i ansiktet på Dif:s Felix Beijmo. Efteråt gick AIK-spelaren därifrån utan att be Beijmo om ursäkt - vilket gjorde Jesper Karlström förbannad.

”Han skjuter ju allt vad han pallar”

– Han skjuter ju allt vad han pallar i hans huvud, det var vad som hände. Det är klart att man blir irriterad. Men Henok är en schyst kille. Jag tror egentligen inte att han gjorde det med mening, men det ser inte så snyggt ut. Det är klart att det blir känslor, säger Karlström och tillägger att han senare fick en ursäkt av Goitom.

Det fick dock inte Felix Beijmo, säger högerbacken själv efter matchen.

– Det kan hända såna saker, men jag tycker att man i så fall står för det och säger sorry om man bombar någon rakt i ansiktet. Men det ville han inte göra.

Han bad inte om ursäkt sen?

– Nej.

”Jag bad om ursäkt”

Henok Goitom förklarar situationen så här:

– Jag försöker pressa Karlström och Beijmo, jag försöker skjuta på Beijmo för att den ska gå till inkast. Jag går därifrån för att jag känner väl inte att han blir så pass allvarligt skadad. Så jag går därifrån och sen blir det tumult. Det blir tumult och koncentration på hetsen och inte på Beijmo.

– Jag bad om ursäkt till Beijmo och även till Karlström efter matchen. Det var väl samma sak som när Jonas Olsson försökte skada mig förra året, han bad om ursäkt.

Beijmo påstår att du inte bad om ursäkt.

– Då får du fråga honom om vad som hände efter matchen. Ska han hålla på och ljuga så får han väl göra det. Vad ska jag säga till dig? Efter matchen bad jag om ursäkt, han kanske inte hörde det.

– Jag bad om ursäkt till Beijmo, han kanske var uppe i varv och inte hörde. Om han inte hörde så ber jag om ursäkt till honom nu genom er.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM