Frias efter utredningen: ”Glad att han är tillbaka”

Foto: Youtube
Gary Issot.

avDaniel Sörensen

FOTBOLL

Fotbollstränaren Gary Issot stängdes tidigare i år av från Crystal Palaces akademi efter att han försökt duscha tillsammans med klubbens U18-lag efter en bortamatch.

Efter en lång utredning har han nu friats från alla anklagelser och kan återgå till arbetet.

– De unga spelarnas välmående är vår första prioritet. Det var viktigt att vi gjorde en ordentlig utredning, säger klubbens ordförande Steve Parish.

Crystal Palaces akademichef Gary Issott har varit avstängd från klubben sedan februari i år.

Efter en bortamatch med klubbens U18-lag anklagades Issot för att ha uppträtt olämpligt då han försökt att duscha tillsammans med spelarna.

På arenan fanns det inga separata duschar för ledarna.

Enligt BBC ska inga officiella klagomål ha inkommit från föräldrar eller spelare – men en utredning mot Issot inleddes ändå.

”En erkänd medarbetare”

Nu, drygt tre månader senare, har klubben klargjort att Issot inte gjort något fel – och det engelska fotbollsförbundet FA stödjer beslutet. Däremot ska han ha blivit uppmanad att tänka över sitt beteende i framtiden.

– Gary är en erkänd medarbetare. Jag är glad att han är tillbaka i akademin, skriver klubbens ordförande Steve Parish i ett pressmeddelande.

Blickar framåt

Vidare säger Parish att det viktigaste för klubben är att spelarna och deras familjer har fullt förtroende för det arbete som Crystal Palace gör.

– De unga spelarnas välmående är vår första prioritet. Det var viktigt att vi gjorde en ordentlig utredning och att klubbens säkerhetsarbete fungerar bra, skriver Parish.

I samma pressmeddelande berättar Gary Issot att ”han ser fram emot att komma tillbaka till arbetet” och att han ”ska fortsätta att jobba för att garantera att akademin håller en hög standard”.

Gary Issot har jobbat i klubben i 15 år och har bland annat lyft spelare som Victor Moses och Wilfried Zaha till Crystal Palace a-lag.

ARTIKELN HANDLAR OM