Hyllningen till Buffon: ”Du kan ta min plats”

FOTBOLL

Gianluigi Buffon har inte gjort någon hemlighet om vad han känner över att han kommer missa VM för första gången i sin karriär.
Någon som lider med målvakten är Barcelonas mittfältare Ivan Rakitic.
– Jag skulle vilja säga till honom: ”Du kan ta min plats”, säger han.

Foto: TT

Gianluigi Buffon kommer missa ett världsmästerskap för första gången i sin karriär efter att Italien blivit utslagen mot Sverige i playoff och kort därefter tackade han för sig i landslaget.

”Började nästa gråta”

I den efterföljande ligamatchen mot Sampdoria fanns ”Gigi” heller inte med då han fortsatt uppgavs vara krossad över misslyckandet.

I kväll tar Juventus emot Barcelona i Champions League och inför matchen hyllade katalanernas Ivan Rakitic målvakten på en presskonferens.

– Helt ärligt, jag önskar att jag kunde ge honom min VM-plats. Jag skulle vilja säga till honom: ”Du kan ta min plats.” För jag tror att det han har gett till alla oss som älskar fotboll är unikt. När ett barn ritar något om fotboll på ett papper så är det alltid Buffon. Respekten för honom är enorm. När jag såg intervjun med honom efter Sverige-matchen så började jag nästan gråta, säger han.

Buffon valde då att svara Rakitic via Twitter.

”Kära Ivan Rakitic, Det kan hända att jag fortsätter vara målvakt, men att spela mittfältare för Kroatien istället för dig är nog ingen bra ide. Det säger jag för din egen skull. Skämt å sido: dina ord har varit en stor gåva.”

Barcelona vann lagens förra möte i Spanien med 3–0.