Turkiska fotbollsligan

Durmaz lön i Turkiet: 15 miljoner kronor

Av: 

Oskar Magnusson

FOTBOLL

Jimmy Durmaz, 23, har skrivit på för turkiska Gencerbirligi och lämnar Malmöspelaren allsvenskan redan i sommar blir han rikligt belönad: 1,6 miljoner euro landar nettolönen på över tre år.

– Jag är övertygad om att Malmö inte kommer att stå i vägen, säger agenten Hasan Cetinkaya.

Sportbladet avslöjade tidigare att Malmös Jimmy Durmaz, 23, var nära Gencerbirligi.

I går bekräftades affären.

Men om klubbarna inte kommer överens i sommar kan Durmaz lämna MFF gratis i vinter, då yttermittfältarens kontrakt går ut efter säsongen.

– Vi har skickat två bud till Malmö, det senaste i dag (läs: i går). Tanken är fortfarande att vi ska komma överens så att de får ersättning för honom, det är Durmaz önskan också, säger agenten Hasan Cetinkaya som representerar Gencerbirigli.

Lönen kan stiga

Enligt uppgifter till Sportbladet hänger Jimmy Durmaz lön på övergångens tidpunkt. Lämnar han Malmö redan i sommar tjänar Örebrosonen 1,6 miljoner euro netto över tre år. Dröjer hans ankomst till Turkiet till i höst kan däremot lönen komma att stiga eftersom Gencerbirligi inte behöver betala någon övergångssumma till Malmö.

I och med att Durmaz kontrakt löper ut är marknadsvärdet reducerat och prislappen blir därför ungefär densamma som för andra utlandsaktuella spelare med utgående avtal.

Sommaren 2009 såldes exempelvis Mattias Bjärsmyr från Göteborg till Panathinaikos för runt fyra miljoner kronor och i fjol lämnade Guillermo Molins Malmö för Anderlecht för omkring fem miljoner.

– Jag kan ju inte kommentera några exakta summor, men det ligger nånstans i de regionerna, säger Hasan Cetinkaya.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Turkiska fotbollsligan

Jimmy Durmaz

Malmö FF

Allsvenskan i fotboll