Hjälten Kennedy tillbaka i Bajen

FOTBOLL

Bakircioglü har skrivit på för två och ett halvt år – debuterar om en vecka

Foto: Bakircioglü hade anbud från Cypern och Norge med guldhjälten väljer att återvända till Hammarby.Foto

En gammal guldhjälte är snart tillbaka på Söderstadion.

Sportbladet kan avslöja att Bajen-ikonen Kennedy Bakircioglü, 31, har skrivit på ett två och ett halvt år långt kontrakt med Hammarby.

Redan om en knapp vecka kan han göra debut.

Han har visserligen tränat med Hammarby under den senaste tiden, men många har nog trott att det handlat om att hålla igång i väntan på en större klubb.

Så här kommer en god nyhet för alla Bajen-fans: det är "på riktigt".

Presenteras i dag

Enligt Sportbladets källor har Kennedy Bakircioglü – som tog SM-guld med Hammarby för elva år sedan – skrivit på ett avtal som sträcker sig fram till säsongsslutet 2014. Förhandlingarna blev klara på måndagskvällen och redan under tisdagen väntas Hammarby att presentera sitt spektakulära nyförvärv.

Men konkurrens fanns. Enligt Sportbladets källor har lag i bland annat Cypern och Norge visat intresse, men trots att klubbarna där har större ekonomiska resurser än Hammarby så valde 31-åringen att återvända till Söderstadion. Mycket på grund av familjen – något som Bakircioglü hintade om i en intervju med Svenska Dagbladet för några dagar sedan.

– Jag skulle kunna spela två år till i Europa. Men jag ska bli pappa i höst. Det väger in att få vara på hemmaplan med nära och kära, sa han då.

Bosman från Santander

Bakircioglü ansluter till Hammarby som bosmanspelare, kontraktet med spanska Racing Santander gick ut i våras. Det betyder också att han kan spela direkt – blir hans papper klara i tid kan debuten ske på måndag i hemmamatchen mot Ängelholm. Det finns heller inga skador som stör mittfältaren, trots att han är matchotränad ska han vara redo för spel redan nu.

Sportbladet har sökt Kennedy Bakircioglü och Hammarbys sportchef Gustaf Grauers utan framgång.

ARTIKELN HANDLAR OM