Sänktes av egna fansen

Reporter: Michael Wagner

Publicerad:

Derbyt avbröts – då tappade IFK matchen: ”Hoppas vi kan stänga av dem”

1 av 2 | Foto: SCANPIX OCH BILDBYRÅN
Här bryts IFK-pressen Tobias Hysén kvitterade till 1–1. Göteborg var på väg att ta över derbyt fullständigt när någon eller några personer tände en bengal i IFK-klacken. Matchen avbröts och Gais kunde samla sig. ”Det blir en timeout för Gais och de kan hämta krafterna”, säger Mikael Stahre.

När IFK Göteborg tryckte tillbaka Gais som allra mest tändes två bengaler på Blåvitt- fansens läktare.

Matchen avbröts till- fälligt och Gais kunde rida ut stormen.

– Skandalöst dåligt av de som håller på med den här skiten. Idioter, säger IFK Göteborgs ordförande Kent Olsson.

IFK Göteborg har haft problem med att få spelet att stämma trots säsongens storsatsning.

Nu har de även fått problem med de egna fansen.

På IFK Göteborgsfansens läktardel tändes det i går ett tiotal bengaler när matchen skulle inledas och för­senade matchstarten i derbyt mot Gais.

”Ut med packet”

Två ytterligare bengaler tändes mitt under matchen, efter 69 minuters spel.

– Det kommer kosta en massa pengar, och när vi har Gais som mest i brygga – då tänder någon idiot den bengalen. Jag förstår att Axén tackar för den hjälpen.

– Det är en liten tröst att en stor majoritet av vår läktare skanderar ”ut med packet”. Jag tycker likadant.  Det är idioter som förstör för laget, för alla som håller på Blåvitt och som betalat för att få komma hit och titta, säger ordföranden Kent Olsson, som var mycket upprörd.

Har ni haft en dialog med fansen om att de ska undvika det här?

– Det är ett gäng som inte kan hålla fingrarna ­ i styr. Jag hoppas det finns bilder på dem så vi kan stänga av varenda en, så fort som möjligt, säger Olsson.

Kräver ersättning

I natt meddelade Göteborgspolisen att sammanlagt sex personer gripits för att ha bränt av bengaliska eldar inne på arenan. Flera togs med för provtagning misstänkta för ringa narkotikabrott och där var hälften kända av polisen sedan tidigare i supportermiljön.

Tommie Elgestål, säkerhetsansvarig i IFK Göteborg:

– Vi kommer rikta ersättningskrav mot de som ligger bakom. Vi hoppas kunna identifiera vilka det handlar om. Vi hoppas att andra fans har civilkurage att berätta för oss vilka det är.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN