Herrlandslaget i fotboll

”Det blir svårt att stoppa honom”

Av: 

Peter Wennman

FOTBOLL

John Terry om Zlatan

LONDON. John Terry kliver in i sin gamla roll som lagkapten mot Sverige i kväll, och sällan har han haft mer att bevisa.

Tänk om Zlatan är på humör och gör narr av honom?

John Terry.

Det är bara en tanke, men ni förstår själva:

Terry har inte haft nån fantastisk höst med Chelsea i ligan.

Terry har plötsligt fler än nånsin som hotar hans givna plats som mittback – i nuläget slåss Rio Ferdinand, Gary Cahill, Phil Jagielka, Joleon Lescott och även Phil Jones om samma position.

Terry är under utredning av både FA och Metropolitan Police angåene rasistiska tillmälen mot Anton Ferdinand (Rios brorsa) under mötet med Queens PR.

Terry ställs på Wembley, under dessa pressande omständigheter, mot en Zlatan Ibrahimovic som eventuellt kan vara på spelhumör. Och då vet vi ju att det kan sluta med succé eller total katastrof.

Chelseastjärnan förbjöds av FA att svara på tv-bolagens Sky och BBC:s frågor om rasistskandalen, men vi fick i alla fall prata om Sverige-matchen.

Sportbladet till John Terry:

Vad har du att säga om Ibrahimovic?

– En fantastisk...FANTASTISK...spelare! Jag har mött honom många gånger, och jag är imponerad av att han har så kvicka fötter fast han är så stor. Jag fattar att det är stort för er svenskar att ha en sån spelare. Han blir svår att stoppa, men vi har gott självförtroende i den engelska truppen nu.

Blir det här rent av din tuffaste match nånsin, betänkande omständigheterna?

– Nja, jag spelar den med min vanliga inställning: hundra procent. Jag vill vinna. Att det är hårdare konkurrens om startplatserna inför EM nästa är är ju bara positivt för England, eller hur?

Fotnot: England-Sverige sänds direkt i TV 4 sport i kväll, avspark 21.00.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll