Schelin om pokalen: "Undrade vad det var"

1 av 3
FOTBOLL

Malmö. Lotta Schelin har kammat hem en del pokaler i sin framgångsrika karriär.

Så när hon tog sin första titel i Sverige så fanns det en fråga som trots allt kändes relevant.

– Ja, vi undrade faktiskt vad det var för något, haha. En annorlunda pokal kan man säga, säger Rosengårds landslagsstjärna.

Malmö-borna har knappast skämts bort med Svenska cupen-titlar.

Rosengårds finalseger mot Linköping innebar den blott tredje titeln i historien – och den första sedan 1997, då laget hette Malmö FF.

Det var långt innan damerna fick sin nya pokal till cupen.

Den nyfikna i publiken på Malmö IP, och flera därtill, kanske undrade vad det var för guldfärgat stenåldersliknande vapen som Lotta Schelin, Zecira Musovic och kompani för första gången sträckte mot Malmöskyn.

Sportbladet kan faktiskt avslöja att även Schelin själv undrade.

– Ja, vi undrade faktiskt vad det var för något, haha! Nä, men jag vet faktiskt inte. Den ser ju lite... alltså jag vet inte, haha. Det är en annorlunda pokal kan man säga, det får man ge den, säger Schelin.

Instiftades 2010

"Susanne Erlandssons pokal” instiftades av Svenska spel och har delats ut till cupvinnaren från och med 2010. Den är skapad i silver och förgylld med 24 karats guld och har har en fot av gotländsk kalksten färgad blågrå, enligt Svenska spel.

– Jag har valt att arbeta med de två nyanser guld och blå för att understryka det svenska, har skaparen och den danska silversmeden Hanne Heftø, tidigare sagt till Svenska spels hemsida.

Lotta Schelin igen:

– Jag blev i alla fall väldigt nöjd när jag hörde att det var Susanne Erlandssons pokal. Hon har gjort mycket bra för fotbollen.

Men det är inte den finaste pokal du vunnit?

– Jag skulle kanske inte säga att det är den finaste. Men vad fasen, alla pokaler är fina. Det betyder ju att man vunnit något.

Och det var din första i Sverige...

– Yes!! Så kanske extra fin ändå.

ARTIKELN HANDLAR OM