”Hejat på alla lag Zlatan spelat för”

avKristopher Karlsson

FOTBOLL

Stora hyllningen: ”Köpte ny tröja varje gång han bytte”

1 av 2
John Guidetti mötte pressen i dag.

John Guidetti krigar för en plats i den svenska EM-truppen.

Inför den stundande landslagssamlingen lyfter han lagkapten Zlatan Ibrahimovic till skyarna.

– Han är fantastisk i allt han gör och han har varit min idol under hela mitt liv.

Foto: TT

Zlatans julklapp parkerad i mäktiga garaget

Det var i tisdags som Erik Hamrén presenterade den landslagstrupp som ska möta Turkiet borta den 24 mars och Tjeckien hemma fem dagar senare.

Samlingen blir en fin chans för många spelare att cementera sig i den EM-trupp som reser till Frankrike i sommar.

En av dessa spelare är John Guidetti. Celta Vigo-anfallaren är ödmjuk inför uppgiften och säger att han ska göra sitt bästa för att komma med till EM.

”Jag har inte varit lojal”

När han mötte pressen i dag passade han på att hylla en annan anfallare som går bra ute i Europa just nu; Sveriges lagkapten Zlatan Ibrahimovic.

– För oss i Sverige är han det största som någonsin kommit från landet. Han är fantastisk i allt han gör och han har varit min idol under hela mitt liv. Jag har sett upp till honom hela vägen och jag har inte varit lojal till något lag eftersom jag hejat på alla lag han spelat i, säger Guidetti med ett skratt och fortsätter:

– När han bytte lag köpte jag en ny matchtröja. För svenskar är han enorm och att ha honom i samma lag är en underbar känsla.

”Svårt att byta ut Eiffeltornet”

PSG-stjärnans löfte om att stanna i Paris över nästa säsong – förutsatt att de byter ut Eiffeltornet mot en Zlatan-staty – skapade stor uppmärksamhet i Frankrike. I Spanien har det inte heller gått obemärkt förbi:

– Zlatan är en fantastisk lagkapten för Sverige, han är en fantastisk spelare och han är en väldigt rolig kille också. Han är en vinnare och han bjuder på en hel del roliga intervjuer med glimten i ögat. Jag tror att han vet att det är svårt att byta ut Eiffeltornet mot honom själv så han säger det som ett skämt. Han är väldigt rolig och jag har bara fina erfarenheter av honom, att se honom på planen och att spela med honom. Det är verkligen ett nöje och jag ser bara fram emot att spela med honom igen förhoppningsvis, säger Guidetti.

För Guidetti väntar en ligamatch borta mot Valencia på söndag innan han ansluter till landslagssamlingen under måndagen. Och enligt uppgift till Sportbladet kommer svensken att starta Valencia-matchen.

Zlatans julklapp parkerad i mäktiga garaget

ARTIKELN HANDLAR OM