Liverpools revansch – körde över rivalen

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Kan börja snegla på Europa-platserna

Foto: All Over Press

Strafförlust i ligacupfinalen.

Men i ligan körde Liverpool över Manchester City – med hela 3-0.

– En helt fantastisk prestation, säger tränaren Jürgen Klopp i Viasat Fotboll.

Manchester City var favorit när Liverpool stod för motståndet i söndagens ligacupfinal. Och Manuel Pellegrini bärgade också, planenligt, säsongens första (och kanske enda?) titel. Men det satt hårt inne. Finalen avgjordes på straffar där Citys vikarierande målvakt Willy Caballero blev stor hjälte.

– Jag är så stolt, sa lagkapten Vincent Kompany.

Gick på knock

Lika stolt lär han inte vara över onsdagens insats.

När lagen drabbades samman igen, den här gången i ligaspelet, gick Liverpool på knock och vann med hela 3-0. Adam Lallana tryckte in 1-0 från distans i den 34:e minuten, James Milner ökade på till 2-0 precis före paus och Roberto Firmino fastställde slutresultatet 3-0 i den 57:e minuten.

– En helt fantastisk prestation. Den klart bästa på Anfield den här säsongen. Vi visade verkligen hur gärna vi ville ha de här tre poängen och det är exakt den inställningen vi måste ha i de matcher som återstår, säger tränaren Jürgen Klopp i Viasat Fotboll.

”Visade vad vi kan”

Segern gör att Liverpool kan börja snegla på Europa-platserna. Sex poäng skiljer upp till Manchester United på femteplatsen. Dessutom har Liverpool en match mindre spelad.

– I kväll visade vi vad vi kan. Det viktigaste var att vi visade det för oss själva, inte för våra motståndare. Nu måste vi fortsätta på samma inslagna väg och kämpa så hårt vi bara kan. Vår ambition är att klättra så mycket som vi bara kan i tabellen, säger Jürgen Klopp.

Härnäst för Liverpool väntar Crystal Palace.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.