Löftet för att få sin stora kärlek

FOTBOLL

Piqué om Shakira: ”Var tvungen för att få träffa henne igen”

Foto: Shakira och Piqué.

De träffades för första gången under inspelningen till VM-låten ”Waka Waka”.

För att få träffa Shakira igen tvingades Gerard Piqué avge ett löfte.

– Jag gjorde det som krävdes, säger han.

Foto: Piqué och Spanien vann VM-guld i Sydafrika 2010.

8 februari 2011 bekräftade Barcelona-stjärnan Gerard Piqué sin romans med världskända artisten Shakira och numer är de både lyckliga föräldrar och ett av världens mest kända par.

Det är känt sedan tidigare att de träffades för första gången under inspelningen av den officiella VM-låten ”Waka Waka” inför mästerskapet i Sydafrika 2010 men först nu avslöjar Piqué hur det hela egentligen gick till.

”Kände att det var speciellt”

– Vi träffades för första gången när vi spelade in musikvideon till ”Waka Waka” och då frågade jag om jag kunde få hennes nummer. Hon kom fram till Sydafrika några dagar tidigare än oss (det spanska landslaget, reds.anm), så jag skickade ett sms och frågade hur vädret var eftersom vi skulle åka dit inom ett par dagar. Det är en typiskt dum fråga att skriva och normalt sett får man ett svar i stil med: ”Det är kallt, ta med en jacka”. Men hon skrev ett långt och utförligt sms tillbaka och förklarade i detalj hur vädret förändrades dag för dag. Jag tänkte: ”Herregud, det här är inte normalt”. Det var då jag insåg att det fanns något speciellt där, säger Piqué i en intervju med spanska TV3.

Gick hela vägen

Det fanns dock ett problem.

De skulle inte kunna träffas om inte Spanien gick till final.

– Vi sms:ade varandra under turneringen, men min enda chans att få träffa henne var om vi gick till final eftersom hon skulle uppträda på avslutningsceremonin där. Jag sa att om det är det som krävs, så ska jag se till att vi når dit. Den andra gången vi sågs var direkt efter VM-finalen.

Om Piqués drivkraft var hemligheten till Spaniens VM-succé låter vi vara osagt men klart är att historien slutade lyckligt.

Spanien vann VM-finalen mot Nederländerna.

Och Gerard Piqué fick träffa Shakira igen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Shakira