Drömstart i nya klubben

FOTBOLL

”Fick en bra träff – men den kanske toucade någon på vägen

1 av 4

NORRKÖPING. Sebastian Andersson har fått en drömstart i Norrköping.

Nyförvärvet har gjort två mål på två matcher.

– Jag känner mig pigg, säger han efter genrepet mot sin förra klubb Djurgården.

När beskedet kom att Alhaji Kamara inte kunde spela fotboll den här säsongen fick IFK Norrköping börja jaga en ny anfallare, och valet föll till slut på Djurgårdens Sebastian Andersson. 24-åringen har fått en riktigt bra start i sin nya klubb. Han gjorde mål i debuten mot Åtvidaberg och följde upp det med att även göra mål i genrepet mot Djurgården.

– Jag fick en bra träff, men den kanske touchade någon på vägen, men det var en bra träff, säger Andersson, som är nöjd med första tiden i Norrköping.

– Det har känts bra. Jag känner mig pigg.

”Kevin blev lite sur en gång”

Hur var det att möta Djurgården?

– Kul. De är så färskt att det nästan kändes som en träning, eller en internmatch. Men vi spelade bra och då är det kul att spela, säger Andersson.

Var det något snack på planen med dina förra lagkamrater?

– Bara positivt. Eller Kevin (Walker) blev lite sur en gång, eller sur. Men han tyckte att han fick en tryckare i ryggen av mig. Han svarade mig inte sedan, men annars var det positivt. De är mina kompisar allihop, säger Andersson.

Djurgårdsförvärvet var även inblandad i ledningsmålet i genrepet och får beröm av lagkamraterna.

– Skitstark på huvudet, bra targetspelare och snabb o djupled. Han ser helt klart intressant ut, säger Norrköpings målvakt David Mitov Nilsson.