Värvningschefen: ’Bara ren fantasi’

FOTBOLL

Tar död på ryktena: ”Utesluter Zlatan”

Foto: Twitter/Aftonbladet
Jérôme Meary om varför Zlatan till MLS är en omöjlighet

USA kan sluta hoppas. Eller?

Jérôme Meary, Europaansvarig för MLS, avfärdar nu helt att Zlatan Ibrahimovic skulle vara aktuell för ligan.

– Det är ren fantasi, säger han till L’Equipe.

Zlatans alla fastigheter – lyx i massor

Spekulationerna tog fart ordentligt förra fredagen då Sky Italia-reportern Alessandro Alciato avslöjade att förhandlingarna mellan Zlatan Ibrahimovic och PSG nått vägs ände, och samtidigt uppgav att det är ”90 procents chans att Zlatan hamnar i Los Angelez Galaxy”.

För att värva ”Ibra” skulle LA Galaxy behöva göra sig av med en av sina ”designated players”– de tre stjärnsspelare inom varje MLS-trupp som inte omfattas av regler om lönetak (just nu Robbie Keane, Steven Gerrard och Giovani dos Santos).

– Man vet aldrig. Galnare saker har hänt tidigare, sa en icke namn-given klubbdirektör enligt Sky Italia då.

”Fanns en dialog”

Men en sådan flytt tycks ändå vara nästintill omöjlig.

Det menar i alla fall Jérôme Meary, som är anställd av MLS som ansvarig för spelarvärvningar från Europa. Enligt honom är ligans inställning numer att komma bort från den tidigare trenden att värva spelare som har för avsikt att runda av sina karriärer. Han menar också att Ibrahimovic vore alldeles för dyr.

– Det fanns en dialog med Zlatans agent, men den varade inte särskilt länge, säger Meary till LÉquipe.

”Har inte råd”

Kaka är just nu den bäst betalde spelaren i MLS med en garanterad årslön på 6,3 miljoner euro per säsong och Zlatan Ibrahimovics lön i PSG har legat närmare 20 miljoner euro.

– MLS har inte råd att betala sådana stjärnor. Det är ekonomiskt ohållbart. Vi måste göra sunda investeringar och visa goda resultat.

Det är ligan MLS, inte de enskilda klubbarna, som betalar lönerna till ”designated players” men Jérôme Meary menar att de högt uppsatta cheferna inom MLS har ekonomiska principer de måste följa. Att värva Zlatan Ibrahimovic hade inneburit nya marknadsmässiga intäkter – inte minst en hel del tröjförsäljning – men intäkterna hade inte kompenserat för utgifterna, enligt Meary.

– Zlatan till MLS är rena spekulationer. Total fantasi, säger han.

Nyligen uppgav Bein Sports – som har goda ingångar i PSG – att Manchester United ligger närmare Zlatan än någon annan klubb.

■ ■ ■

LÖRDAG 21.00: SE CUPFINALEN PSG-MARSEILLE – GRATIS PÅ SPORTBLADET.SE.

Vi sänder Zlatans sista match i PSG.