Får syrgas – och jagas av polisen

FOTBOLL

Polis uppges ha försökt stoppa ambulansen

PL-stjärnan Enner Valencia misstänks för brott.

I nattens VM-kval kollapsade han på planen och tvingades få syrgas.

Nu uppger ecudorianska tidningen Teleamazonas att polis först försökte stoppa honom från att lämna arenan i ambulans.

Foto: Kravallutrustad polis springer efter.

Matcherna i Ecuadors huvudstad Quito spelas på 2 850 meter höjd.

Vid midnatt spelades VM-kvalmatchen mellan Ecuador och Chile och Enner Valencia – till vardags i West Ham och den här säsongen utlånad till Everton – såg ut att påverkades av den höga höjden.

I den 82:a minuten föll han ihop på planen.

Sjukvårdare rusade då in och bar 26-åringen av planen och väl ute vid sidlinjen tvingades en utpumpad Valencia få syrgas och köras i väg till en ambulans.

Då, plötsligt, började kravallutrustad polis jaga efter.

Misstänks för brott

Tidigare under torsdagen hade Enner Valencia blivit konfronterad av polis, misstänkt för att ha gjort sig skyldig till ett brott. Han ska enligt uppgift vara skyldig motsvarande 150 000 kronor till sin dotters mamma i uteblivet underhållsbidrag och enligt ecuadorianska medier ska polisen ha försökt gripa honom redan vid träningsanläggningen på torsdagsförmiddagen, men fått avslag på grund av oklarheter med arresteringsordern.

Detta uppges ha varit anledningen till att polisen började jaga efter Valencia på väg mot ambulansen inne i arenan.

Försökte stoppa ambulansen

Enligt tidningen Teleamazonas försökte polisen först förhindra ambulansen från att lämna arenan. Men tidningen Ovación uppger att de till sist gick med på att låta ambulansen lämna arenan med poliseskort.

En talesperson från polisen säger att man nu inväntar besked gällande arresteringsordern och att man därefter, i samråd med läkarna, kommer att fatta ett beslut.

Ecuador vann matchen med smått sensationella 3-0 efter mål av Enners namne Antonio Valencia, Cristian Ramirez och Felipe Caicedo. Man ligger just nu tvåa i VM-kvalet på 16 inspelade poäng efter nio matcher.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se